Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birdsin suuri päivä on perjantaina: Yhdysvaltain-ensi-ilta näyttää, miten Rovion käy

Angry Birds -elokuvan on saanut vaihtelevia arvioita Yhdysvaltain-ensi-iltansa alla

Kulttuuri
 
Rovio Animation
Angry Birds -elokuvassa vihaiset linnut joutuvat vihanhallintakurssille.
Angry Birds -elokuvassa vihaiset linnut joutuvat vihanhallintakurssille. Kuva: Rovio Animation

Suomessa ja muun muassa Britanniassa, Saksassa ja Venäjällä Angry Birds -elokuva on menestynyt ensimmäisinä viikkoinaan hyvin. Elokuvan seuraava koetus on Yhdysvaltain ja Kiinan ensi-illat perjantaina 20. toukokuuta.

Yhdysvallat ja Kiina ovat maailman kaksi merkittävintä maata lipputulojen kannalta. Menestys näillä markkinoilla ratkaisee sem, millaista tuottoa Rovio voi toivoa hurjapäisenä pidetylle elokuva-investoinnilleen.

Yhtiö on rahoittanut elokuvan itse. Elokuvan budjetiksi on kerrottu 65 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi Rovio ja Sony käyttävät elokuvan markkinointiin noin sata miljoonaa euroa. Viikon alussa elokuvan kerrottiin keränneen Euroopassa ja Venäjällä noin 38 miljoonaa euroa.

Yhdysvaltain ja Kiinan lipunmyynnin perusteella ratkennee myös se, suunnitellaanko elokuvalle jatko-osaa vai ei.

Viihdelehti Rolling Stone antaa elokuvalle neljä tähteä viidestä. Rolling Stonen kriitikon mukaan on mahdotonta piilottaa sitä tosiasiaa, että elokuva uudelleenpaketoi pelin, jonka kulta-aika on ohi, mutta pitää elokuvaa silti vastustamattoman hyväntuulisena.

Talouslehti Forbesin kriitikko pitää elokuvaa upean näköisenä, mutta sen vitsejä huonoina ja tarinaa ennalta-arvattavana. Elokuvasivusto A.V. Club puolestaan lyttää elokuvan tyystin sekä rumana että ” raivostuttavan epähauskana”.

Aikaisemmin Angry Birds -elokuvan ovat arvioineet amerikkalaislehdistä muun muassa Variety and The Hollywood Reporter, joiden mukaan elokuva ylittää ennakko-odotukset.

Muutakin ennakkohuomiota Angry Birds -elokuva on saanut Yhdysvaltain mediassa runsaasti.

Elokuvan bisnespuolesta ovat kirjoittaneet muun muassa CNBC, Wall Street Journal, LA Times sekä New York Times, joka pohjusti ensi-iltaa valottamalla pelien ja elokuvan suhdetta.

”Sovelluskehittäjä Rovio haluaa sinun ottavan esiin älypuhelimesi elokuvateatterissa”, New York Times aloittaa artikkelinsa. Sillä lehti viitataan bonussisältöön, jota elokuvan katsojia kehotetaan avaamaan elokuvan lopputeksteissä.

Entertainment Weekly on arviossaan varovaisesti positiivinen. Sen lisäksi sivusto haastattelee keltaisen Chuck-linnun ääninäyttelijää Josh Gadia, joka tunnetaan myös suositun Frozen-animaatioelokuvan Olaf-lumiukkona.

Gad kuvailee animaatiota lintuversioksi viime vuoden Trainwreck-elokuvasta tai nykyversioksi Kolme miestä ja baby -elokuvasta (1987) – tällä kertaa rooleissa on vain kolme lintua ja munia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat