Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin prinssi Daniel osti suomalaistaiteilijan teoksen

Anna Tuorin teos sijoitetaan Hagan linnaan, prinssi Danielin ja prinsessa Victorian kotiin.

Kulttuuri
 
Kungahuset
Anna Tuorin teos sijoitetaan Hagan linnaan, jossa asuu prinsessa Victorian, prinssi Danielin ja prinssi Estellen lisäksi tänä keväänä syntynyt prinssi Oscar.
Anna Tuorin teos sijoitetaan Hagan linnaan, jossa asuu prinsessa Victorian, prinssi Danielin ja prinssi Estellen lisäksi tänä keväänä syntynyt prinssi Oscar. Kuva: Kungahuset

Ruotsin prinssi Daniel on ostanut suomalaistaiteilija Anna Tuorin teoksen hänen ja prinsessa Victorian yhteiseen kokoelmaan. Suurikokoisessa Some casual shout that broke the silent air -maalauksessa voi nähdä unenomaisen voimistelukohtauksen.

Teos sijoitetaan prinssi Danielin ja prinsessa Victorian kotiin Hagan linnaan Solnaan.

Anna Tuori: Some casual shout that broke the silent air (2016)
Anna Tuori: Some casual shout that broke the silent air (2016)

Huhtikuussa Anna Tuorin (s. 1976) teoksia esiteltiin sekä Kölnin Art Cologne-taidemessuilla että Tukholman Market-messuilla, joilla myös prinssi Daniel teki taideostoksensa.

”Näillä messuilla Tuorin teoksia hankittiin useisiin yksityisiin sekä julkisiin kokoelmiin eri puolelle Eurooppaa”, kertoo Tuorin galleristi Ilona Anhava.

”Hirveän hienoa oli se, että hän vietti teoksen edessä pitkän ajan, keskittyi ja katsoi, ja kysyi sitten kysymyksiä, jotka ilmaisivat vilpitöntä kiinnostusta”, kertoo Tuori kohtaamisesta Tukholman messuilla.

Kalle Parkkinen
Anna Tuori
Anna Tuori

Tuorin mukaan prinssi Daniel ja prinsessa Victoria keräävät ruotsalaista nykytaidetta, ja tämän on heidän ensimmäinen hankintansa Suomesta.

Myös kansainvälinen taidemedia noteerasi Tuorin esiintymiset. Apollo Magazine -taidelehti listasi Anna Tuorin yhdeksi Kölnin messujen kiehtovimmista maalareista. Svenska Dagbladet puolestaan kutsui Tuoria messureportaasissaan ”erittäin hienoksi maalariksi”.

Anna Tuori on opiskellut taidekoulu L’École Nationale Supérieure Des Beaux-Artsissa Pariisissa 1999–2000 ja valmistui Suomen Taideakatemiasta vuonna 2003. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2011. Lisäksi Tuori on ollut sekä Carnegie Art Award- että Ars Fennica-ehdokkaana.

Hänen teoksiaan on yksityiskokoelmien lisäksi kaikissa merkittävissä suomalaisissa julkisissa kokoelmissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat