Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jos näet kesäkuussa kaupungilla juoksevan pukumiehen, se on taidetta: Kiasman teos levittäytyy pian kaupungille

Nestori Syrjälän teos, jossa pukumies juoksee kaupungilla, voitti maaliskuussa Kiasman taidekilpailun

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Running Man -teos ei ole perinteinen monumentti, vaan tapahtuu Kiasman ympäristössä.
Running Man -teos ei ole perinteinen monumentti, vaan tapahtuu Kiasman ympäristössä. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Kiasman ja Valtion taideteostoimikunnan taidekilpailussa jaetulle ensimmäiselle sijalle tullut Running Man -teos alkaa näkyä kaupungilla kesäkuussa.

Taiteilija Nestori Syrjälän teos on performanssi, jossa tummaan pukuun pukeutunut näyttelijä tai tanssija juoksee kaupungilla tunnin verran kerran viikossa, vuoden ajan. Juoksujen koreografian on määrä pohjautua erilaisten psykologisten kriisireaktioiden fyysisiin ilmentymiin.

Nestori Syrjälä (s. 1983) on Helsingissä ja Turussa työskentelevä kuvataiteilija. Syrjälä on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2009. Hän on opiskellut myös Tukholman kuninkaallisessa taideakatemiassa.

Valtion taideteostoimikunnan ja Kiasman taidekilpailussa etsittiin ehdotuksia Kiasman yhteyteen sijoitettavaksi taideteokseksi. Ehdotuksen ei tarvinnut olla perinteinen monumentti, vaan ajatuksia ja keskustelua herättävä taideteos.

Kilpailun jaettu ensimmäinen palkinto myönnettiin Syrjälälle ja Kiasman vesialtaan valosumulla täyttävälle Harri Ahoselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat