Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnetut brittitaiteilijat vetoavat EU-jäsenyyden puolesta

Kulttuuri
 
Suzanne Plunkett
Näyttelijät Benedict Cumberbatch ja Keira Knightley kannattavat Britannian pysymistä Euroopan Unionissa. Molemmat allekirjoittivat taiteilijoiden vetoomuksen. Kuvassa he saapuvat elokuvagaalaan Lontoossa lokakuussa 2014.
Näyttelijät Benedict Cumberbatch ja Keira Knightley kannattavat Britannian pysymistä Euroopan Unionissa. Molemmat allekirjoittivat taiteilijoiden vetoomuksen. Kuvassa he saapuvat elokuvagaalaan Lontoossa lokakuussa 2014. Kuva: Suzanne Plunkett

Joukko tunnettuja brittitaiteilijoita vetoaa Britannian EU-jäsenyyden puolesta. Yli 280 eri alojen taiteilijaa on allekirjoittanut EU-eroa vastustavan vetoomuksen.

Heitä ovat muiden muassa näyttelijät Benedict Cumberbatch ja Helena Bonham Carter, elokuvaohjaaja Danny Boyle, muoti-ikoni Vivienne Westwood, Tate Modern -museon johtaja Chris Dercon, kuvanveistäjä Anish Kapoor sekä kirjailijat Hilary Mantel ja John le Carré. Jäsenyyden puolesta vetoavat myös muun muassa yhtyeet Editors ja Hot Chip.

Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

”Monet meistä ovat työskennelleet projekteissa, joita ei olisi tapahtunut ilman elintärkeää EU-rahoitusta tai rajat ylittävää yhteistyötä”, vetoomuksessa sanotaan.

Vetoomuksen koordinoi Britain Stronger in Europe, kyllä-puolen virallinen kampanja. Se halusi tuoda jäsenyyden puolesta julkisesti vetoavien poliitikkojen ja talousvaikuttajien joukkoon myös kulttuurin ja taiteen tekijöitä. Suosikkilaulajien tai -taiteilijoiden EU-myönteisten puheenvuorojen toivotaan vaikuttavan ihmisten äänestyskäyttäytymiseen.

Vetoomuksen kampanjasivuun ja täydelliseen nimilistaan voi tutustua täällä.

Britanniassa järjestetään kansanäänestys Euroopan Unionin jäsenyydestä 23. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat