Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birds oli Yhdysvalloissa viikonlopun suosituin – mutta jää kauas Kätyreiden ja Inside Outin kaltaisista hiteistä

Angry Birds -elokuva sai lentävän lähdön Yhdysvalloissa ja Kiinassa, mutta hitiksi siitä ei avausviikonlopun perusteella ole.

Kulttuuri
 
Rovio Animation
Angry Birds -elokuva liiteli Kiinassa ja Yhdysvalloissa viikonlopun suosituimmaksi.
Angry Birds -elokuva liiteli Kiinassa ja Yhdysvalloissa viikonlopun suosituimmaksi. Kuva: Rovio Animation

Peliyhtiö Rovion ja Sonyn Angry Birds -elokuva sai tänä viikonloppuna ensi-iltansa Yhdysvalloissa. Ensi-iltaviikonlopun lipunmyyntiä on jännitetty, sillä se ennustaa elokuvan kokonaismenestystä.

Angry Birds tienasi Yhdysvalloissa ensimmäisenä viikonloppunaan 39 miljoonaa dollaria eli 35 miljoonaa euroa ja oli viikonlopun suosituin elokuva.

Viime vuosien hittianimaatioihin verrattuna Angry Birds jää ensi-iltaviikonlopun tuloksellaan kuitenkin räpiköimään keskikastiin.

Vuonna 2015 Kätyrit-elokuva tienasi avausviikonloppunaan Yhdysvalloissa lähes 116 miljoonaa dollaria. Sen perässä tulevat muun muassa Inside Out (2015, 90 miljoonaa dollaria), Itse ilkimys 2 (2013, 84 miljoonaa dollaria), Monsterit-yliopisto (2013, 82 miljoonaa dollaria) sekä Zootopia (2016, 75 miljoonaa dollaria), kertoo elokuvien lipputuloja seuraava Box Office Mojo -sivusto.

Yhtenä mittatikkuna on käytetty Lego-elokuvaa, joka tienasi avajaisviikonloppunaan vuonna 2014 Yhdysvalloissa 69 miljoonaa dollaria.

Angry Birdsin edelle ponnistaa myös Kunnon dinosaurus -animaatio, jota pidettiin Pixarin ensimmäisenä floppina. Siitä eivät innostuneet kriitikot eivätkä katsojat, ja sen maailmanlaajuiset 332 miljoonan tulot jäivät alle sen 350 miljoonan dollarin kulujen.

Angry Birds jättää kuitenkin taakseen muun muassa Herra Peabody & Sherman- sekä Madagascarin pingviinit -animaatiot, jotka tienasivat avajaisviikonloppunaan 32 ja 25 miljoonaa dollaria.

Yhdysvaltain ohella merkittäviä ovat myös Kiinan suuret elokuvayleisöt.

Kiinan-ensi-iltansa perjantaina saanut Angry Birds viikonlopun ykköselokuva myös Kiinassa. Siellä se kokosi 29,2 miljoonan dollarin lipputulot. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan Angry Birds nousee tuloksella Kiinan kolmanneksi suosituimmaksi animaatioksi avajaisviikonlopun perustella mitattuna. Sen edelle ovat selvinneet Kung Fu Panda 3 sekä japanilainen Stand by Me Doraemon.

Kansainvälisesti Angry Birds on saanut Box Office Mojo -sivuston mukaan 151 miljoonaa dollaria eli 135 miljoonaa euroa.

Yhtiö on rahoittanut elokuvan itse. Elokuvan budjetiksi on kerrottu 65 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi Rovio ja Sony käyttävät elokuvan markkinointiin noin sata miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat