Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikko Halmetojasta Musta taide -valokuvakirjasarjan päätoimittaja

Kulttuuri
 
HS

Kriitikko Veikko Halmetoja (s. 1977) aloittaa Musta Taide -valokuvakirjasarjan päätoimittajana 1. päivänä kesäkuuta. Päätoimittajan on nimennyt Mustan Taiteen omistaja Maahenki-kustantamo. Veikko Halmetoja on aiemmin toiminut mm. Helsingin Sanomien kriitikkona ja Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtajana. Nykyään hän on johtaa helsinkiläistä ARTag Gallerya.

”Musta Taide on osa suomalaisen valokuvan historiaa, on tärkeä huolehtia että se on myös osa tulevaisuutta. Haluan, että Musta Taide tuo esiin kiinnostavinta suomalaista valokuvaa. Jo asemansa vakiinnuttaneiden tekijöiden lisäksi tulemme jatkossa näkemään myös nuorta ja kokeilevaa valokuvaa”, Halmetoja linjaa.

Musta Taide siirtyi osaksi Maahenki-kustantamoa vuoden 2016 alusta. Kulttuurikustantamo Maahenki laajensi näin toimintaansa korkealaatuisen suomalaisen valokuvataiteen alueelle. Maahenki haluaa turvata kotimaisten valokuvateosten kustannustoiminnan jatkossakin. Tänä vuonna ilmestyvistä teoksista on tehty jo kustannuspäätökset ja Halmetojan ratkaisut alkavat näkyä vuonna 2017.

Musta Taide on toiminut vuodesta 1990. Se oli alkujaan valokuvalehti, jonka nimi oli peräisin I. K. Inhan valokuvaukselle antamasta lempinimestä. Sittemmin Musta Taide on keskittynyt valokuvakirjoihin, ja sen julkaisuohjelmaan on kuulunut sekä Pentti Sammallahden ja Caj Bremerin kaltaisia klassikoita että nuorempien valokuvaajien esikoisteoksia, muun muassa Perttu Saksan valokuvakirja Echo.

Kustannustoiminnan jatkuvuuden takaa toimituskunta, jossa ovat mukana muun muassa Mustan Taiteen perustaja Tuomo-Juhani Vuorenmaa sekä Suomen valokuvataiteen museon edustus ja muita alan asiantuntijoita. Mustan Taiteen toiminnassa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Musta Taide julkaisee jatkossakin vuosittain neljä korkealaatuista valokuvateosta, jotka toimitetaan vuositilaajille entiseen malliin.

Musta Taide julkaisi tämän viikon alussa Valokuvataiteen museossa uusimman teoksensa I. K. Inha – Toiveiden mailla, joka tutustuttaa lukijat Inhan ajatuksiin luonnonsuojelusta ja esittellee huomattavan määrän aiemmin julkaisemattomia kuvia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat