Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltalaislehti vertaa Laura Birniä yhteen Hollywoodin suurista näyttelijälegendoista

Lontoossa kuvattu psykotrilleri, jossa suomalaisnäyttelijä esittää yhtä päärooleista, on tullut Yhdysvalloissa ensi-iltaan

Kulttuuri
 
BBC Films
Suomalaisnäyttelijä Laura Birn esittää David Farrin ohjaamassa psykotrillerissä Theresa-nimistä naista.
Suomalaisnäyttelijä Laura Birn esittää David Farrin ohjaamassa psykotrillerissä Theresa-nimistä naista. Kuva: BBC Films

Näyttelijä Laura Birniä kehutaan elokuva-arvosteluissa Yhdysvalloissa.

Birnin uusi elokuva, brittiläinen psykojännäri The Ones Below tuli perjantaina Yhdysvalloissa teattereihin. Los Angeles Timesin arvostelussa Birniä verrataan nuoreen Tippi Hedreniin, yhteen Hollywoodin legendoista, joka nuorempana näytteli Hitchcockin ja Chaplinin elokuvissa.

Birnin roolityö on tehokas ja pitää katsojan penkin etureunalla, Los Angeles Timesin kriitikko kirjoittaa.

Myös toinen yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal kehuu Birniä. Lehden kriitikko kiinnittää ensin huomiota Birnin kauneuteen.

”Birn käyttää fysiikkaansa kuitenkin hienovaraisella ironialla paljastaen roolihahmonsa todellisuuden”, kriitikon analyysi jatkuu.

BBC Films
Birn ja David Morrissey näyttelevät The Ones Below’ssa pariskuntaa.
Birn ja David Morrissey näyttelevät The Ones Below’ssa pariskuntaa.

New York Timesin kriitikko pitää myös elokuvasta. ”Elokuvassa on paljon sellaista, mitä ihailla”, New York Timesin arvostelija toteaa, vaikka arveleekin ohjaajan otteen herpaantuvan elokuvan loppupuolella.

Elokuva The Ones Below on britti David Farrin ohjaama psykojännäri, joka valmistui viime vuonna. Elokuvassa on neljä isoa roolia. Birn näyttelee yhtä niistä.

Siinä kaksi nuortaparia asuu samassa paritalossa. Parit ovat hyvinvoivia, vakavaraisia ja onnellisia tahoillaan, ja molemmat odottavat ensimmäistä lastaan. Sitten tapahtuu jotakin.

35-vuotias Birn näyttelee elokuvassa englanniksi. Hänen esittämänsä Theresa on elokuvassa suomalaisen hippiäidin tytär, joka on vuosia tiennyt haluavansa äidiksi.

Työtä Theresa ei halua tehdä, ja miehensä miljoonilla hän toki onnistuu muutenkin hankkimaan haluamansa – ainakin siitä päätellen, miten monia asukokonaisuuksia Birn ehtii puolentoista tunnin elokuvan aikana vaihtamaan päälleen.

Birn on näytellyt suomalaisessa elokuvassa pitkään. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat Leijonasydän, Vuosaari ja Puhdistus.

The Ones Below on kiertänyt vuoden verran isoja festivaaleja, ja sitä on esitetty muun muassa Torontossa ja Berliinissä. Ensi-illassa elokuva oli maaliskuussa Britanniassa.

Ohjaaja Farr on elokuvaohjaajana ensikertalainen, mutta hänellä on enemmän kokemusta ohjaamisesta teatterin puolelta. Useissa kritiikeissä hänen elokuvaansa on verrattu Roman Polanskin vuonna 1968 valmistuneeseen Rosemaryn painajaiseen. Suomessa Birnin trilleri nähdään ensimmäisen kerran kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla.

BBC Films
The Ones Below’ssa näyttelevät Birnin (selin) kanssa David Morrissey, Clémence Poésy sekä Stephen Campbell Moore.
The Ones Below’ssa näyttelevät Birnin (selin) kanssa David Morrissey, Clémence Poésy sekä Stephen Campbell Moore.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat