Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räpsuosikki JVG:n areenakonserttiavaus jäi parhaasta festarihumusta

Festarikesän työjuhdan konsertissa oli perhetapahtuman tuntua.

Kulttuuri
 
JVG säväytti stadionkeikallaan
JVG säväytti stadionkeikallaan
Suuressa suosiossa oleva rap-duo JVG käynnisti areenakeikkaviikonloppunsa ensimmäisen konsertin perjantaina Helsingin Hartwall-areenassa klo 19:18. Duo saapui lavalle kahden minuutin lähtölaskennan jälkeen.
Fakta

JVG:ltä perjantaina kuullut kappaleet

 Paluu tulevaisuuteen

 Nelisilmä

 Teemu ja Jari

 Kran Turismo

 Takajeejee (mukana Evelina)

 Fäijönii (mukana Mikael Gabriel)

 Huominen on huomenna (mukana Anna Abreu)

 Faija (mukana RZY)

 Puistossa (mukana Anssi Kela)

 Mist sä tuut (mukana Gracias, Paperi-T, Juno, Stepa, Särre, Gasellit ja Kube)

 Silmät kii

 Peto on irti

 Keinutaan

 Mauton jasso

 Tuulisii (mukana Pete Parkkonen)

 Etenee (mukana Pete Parkkonen)

 Häissä (mukana Märkä-Simo)

 Lähtisitkö (Mukana Sanni)

 Flexaa (mukana Sanni ja Cheek)

 Hehkuu

 Voitolla yöhön (mukana Märkä-Simo)

 Tarkenee

”Kolmekymppisen taantuminen.”

”Salee VilleGallen takii!”

”Se on meidän perheen kuunnelluimpia.”

”Tää yllätti meidät itsekin. Kaikkien näiden teinien seuraan…”

Umpimähkään yleisöstä kysytyt perustelut konserttiin saapumiselle kuvastavat hyvin kotimaisen popmusiikin suurimpien joukkoon viimeistään viime vuonna nousseen JVG:n asemaa ja kuulijakuntaa.

Radio- ja suoratoistomenestyksen jatkoksi Jare Brandin ja Ville Gallen räpduo on jälleen yksi tulevan festarikesän suuria suosikkeja ja työjuhtia, joka houkuttelee toreille ja rannoille juhlijoita lapsista keski-ikäisiin, hoplop-tenavista lätkäpaitamiehiin.

Jonkinlaista perhetapahtuman tuntua vahvisti nyt myös areenakonsertille poikkeuksellisen varhainen aloitusaika – seitsemältä.

Perjantain konsertti oli ensimmäinen duon kahdesta Helsingin areenan lähes täyteen myydystä illasta.

JVG:n konserttien voi katsoa päättävän areenan kevään kotimaisten konserttien sarjan, joka on tuonut Pasilaan Elastisen ja Antti Tuiskun.

Niin erinomainen kaikessa iskevässä hölmöydessään kuin JVG etenkin kesäfestareilla on, perjantain konsertti maistui tunnelman puolesta hieman vajaalta.

Areenakonsertin tunnelman vertaaminen esimerkiksi viime kesän Ruisrockin Rantalavan liki ylikiehuneeseen yleisöekstaasiin ei toisaalta ole aivan reilua.

Suomen suurimman rockfestivaalin rantalavaa voi nimittäin pitää eräänlaisena livekokemuksena Vain elämää -ohjelmalle tai lihaksi tulleena YleX:n soittolistana. Helteisenä kesäpäivänä elähdyttävämpää todistetta kotimaisen nykypopin vetovoimasta voi tuskin missään muualla kokea.

Areenan pimeydessä JVG:n runsaan kahdenkymmenen kappaleen esitys ei sytyttänyt muutamaa hetkeä lukuun ottamatta yleisössä erityisen suurta riehakkuutta.

On toisaalta lohdullinen ajatus, etteivät edes areenakonsertin megaluokan videoseinä tai ilotulitteet voi selättää kesäisen Suomen lumovoimaa.

Jaren, VilleGallen ja yli puolessa kappaleista nähtyjen vierailijoiden syytä tunnelman vajaus tuskin oli.

Pitkässä areenakonsertissa JVG:n suoraviivainen tyyli ja kahden miehen lauonta menettivät hieman tehoja, jos vaikutelmaa vertaa vaikkapa Cheekin paatoksellisuuden puolelle menevään konserttidraamaan.

Hyvää vaihtelua toikin esimerkiksi Anssi Kelan vierailu Puistossa-kappaleessa. Vain elämää -laulun melodisen kertosäkeen, kitaransoiton ja räp-osien yhdistelmä toi hauskasti mieleen Eminemin tavaramerkkityylin.

Samaa balladimaisuutta hyödynsi Pete Parkkosen laulun tukema Tuulisii, joka kuultiin jääkiekkomestaruuksilla hekumoineen videokatkelman jälkeen.

Ennen viimeisiä kappaleita kuultu Flexaa esitteli suomalaisen nykypopin epävirallisen ykkösketjun, kun illan isännät saivat seurakseen Sannin ja Cheekin – jonka esiintulo sai yleisön kaivamaan kamerapuhelimiaan.

Erinomaiseen biittiin nojaava Mist sä tuut kokosi kappaleen levyversion seitsemän vierailijaa nyt ensi kertaa yleisön eteen.

Antti Tuisku -lainat Keinutaan ja Peto on irti toimivat ilman Tuiskuakin täydellisenä mash-upina JVG:n ja ”Pedon” parhaista puolista.

Edelleen riemastuttava Huominen on huomenna herätti musiikkivideoprojisointinsa myötä hallin karuuteen: kappaleen kesäiset videokuvat kiehnäävästä ja liki pukeutumatta jättäneestä Anna Abreusta tuntuivat hölmöiltä, kun ulkona vallitsi täydellinen kesäilta.

Konsertin lopun hienon keskitempoisen Hehkuu-uutuuden ja Tarkenee-superhitin ajaksi moni taisi odottaa lavalle turhaan Teemu Brunilaa.

Jonkinlaista salamyhkäisyyttä Brunilan mukanaolosta JVG:n hiteissä halutaan ilmeisesti yhä pitää yllä, vaikka The Crash -solistin laulu on selvästi tunnistettava ja osallisuus sävellystyöhön selviää tekijätiedoista.

Robinin vierailua Silmät kii -kappaleeseen järjestäjät lupailivat lauantaille.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
JVG:n Jare ja VilleGalle räppäsivät areenakonsertissa perjantai-iltana Helsingissä.
JVG:n Jare ja VilleGalle räppäsivät areenakonsertissa perjantai-iltana Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat