Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mad Men -sarjan rekvisiittaa huutokaupataan: Myynnissä Don Draperin avoauto ja Peggy Olsenin kirjoituskone

Kaupan on myös newyorkilaisen mainostoimiston väen solmioita, aurinkolaseja ja baarivaunu.

Kulttuuri
 
Nelonen
Christina Hendricks esitti Mad Men -sarjassa Joan Harrisia, joka oli nousi sihteeristä mainostoimiston osakkaaksi.
Christina Hendricks esitti Mad Men -sarjassa Joan Harrisia, joka oli nousi sihteeristä mainostoimiston osakkaaksi. Kuva: Nelonen

Maineikkaan, 1960-luvun mainosmaailmaan sijoittuneen Mad Men -televisiosarjan tarpeistoa ja puvustoa myydään kesäkuussa huutokaupassa Yhdysvalloissa.

Kaikkiaan kaupan on puolisentoistatuhatta esinettä: vaatteita, huonekaluja ja myös sarjan juonenkuljetukseen liittyneitä esineitä. Huutokaupan järjestää elokuva-alan tarpeistomyyntiin erikoistunut ScreenBid-yritys.

Seitsemän tuotantokauden mittaista, Matthew Weinerin luomaa televisiosarjaa esitettiin Yhdysvalloissa AMC-kanavalla vuosina 2007–2015, ja se on nähty myös Suomessa.

Se sijoittuu newyorkilaiseen mainostoimistoon ja käsittelee sen henkilöstön ihmissuhteita.

Draamasarja voitti aikanaan viisitoista Emmy-palkintoa ja neljä Kultaista maapalloa. Sitä on arvostettu paitsi sisältönsä myös huolellisesti rakennetun, 1960-luvun tyyli- ja esinemaailmaa kuvastavan lavastuksensa takia.

Huutokauppaa alettiin suunnitella jo silloin, kun Mad Men -sarjaa vielä kuvattiin, tietotoimisto AFP kertoo.

Syrjään siirrettiin muun muassa sarjan yhden päähenkilön, sulavan mainosmiehen Don Draperin hattu, lompakko, useita solmioita ja kalvosinnappeja.

Huutokaupattavaksi tulee myös Draperin punainen Chrysler-avoauto vuosimallia 1965, Peggy Olsenin matkakirjoituskone, mainostoimiston maapallon muotoinen baarivaunu sekä lajitelma Ray Ban -merkkisiä vintage-aurinkolaseja.

Sarjan järjestäjä Ellen Freund on kertonut saaneensa 12 000 dollarin (noin 11 000 euron) tarpeistobudjetin kutakin sarjan osaa varten.

Tiukan kuvausaikataulun takia aikaa tavaroiden hankkimiseen oli vain noin viikko, joten niitä ostettiin useimmiten nettihuutokaupasta, joskus myös kirpputoreilta.

Monet esineet näkyvätkin sarjassa episodista toiseen.

HBO
Mad Men -sarja oli monen vintage-fanin mieleen siinä, miten uskollinen menneille vuosikymmenille se oli puvustuksen ja lavastuksen puolesta.
Mad Men -sarja oli monen vintage-fanin mieleen siinä, miten uskollinen menneille vuosikymmenille se oli puvustuksen ja lavastuksen puolesta.
HBO
Don Draperin tyylikästä Betty-vaimoa näytteli Mad Men -sarjassa January Jones.
Don Draperin tyylikästä Betty-vaimoa näytteli Mad Men -sarjassa January Jones.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat