Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun välierissä loistivat Kiina ja Japani – finaalista tulossa tasaväkinen taisto

Kansallisbaletin Suvi Honkanen selvitti tiensä Helsingin kansainvälisen balettikilpailun finaaliin

Kulttuuri
 
Mika Saarelainen
Mirka Kleemola
Etelä-Korean Heesun Kim ja Hojin Jeon tekivät vaikutuksen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun välierissä.
Etelä-Korean Heesun Kim ja Hojin Jeon tekivät vaikutuksen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun välierissä. Kuva: Mirka Kleemola

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu tarjosi toisella kierroksella vaihtelevan kattauksen nykytanssia. Tuomaristo valitsi tiistaina ja keskiviikkona käytävään finaaliin 26 tanssijaa, joista yksi on Suomen ainoa kilpailija Suvi Honkanen.

Jos kilpailun ensimmäinen kierros meni aasialaisten keskinäisessä kilpailussa eteläkorealaisille, ottivat toisella kierroksella kiinalaiset ja japanilaiset tanssijat etumatkaa kiinni. Tosin korealaisten laaja osaaminen ja osuvasti valitut koreografiat takaavat, että finaalista tulee tasaväkinen kisa.

Junioreiden miesten ilopilleri oli Kiinan 18-vuotias Yuedong Sun, joka kertoi tanssillaan mainion tarinan siitä, kun jokin on todella koreografian nimen mukaisesti A little bit too much – ”ihan pikkasen liikaa”. Taidokkaan vauhdikas Sun on monipuolinen väkkärä, joka taitaa teknisen taituruuden lisäksi myös yleisön haltuunoton.

Naisjunioreiden tulkinnallisesti upein sooloesitys, kiinalaisen 17-vuotiaan Fangqi Lin tanssima Wildfire, oli poikkeuksellisen vahva ja kypsä intensiteetiltään ja vei esittäjänsä ansiosta finaaliin.

Seniorisarjan miesten hauskin tyyppi oli japanilaista ahkeraa toimistotyömyyrää esittänyt Takatoshi Machiyama teoksessa Salaryman. Villi, väliin metroonkin nukahtanut pukumies oli nappivalinta 25-vuotiaalle tanssijalle ja nosti hänet jopa lähelle kärkeä.

Moni oli valinnut esitettäväkseen dueton. Koko välierän hienoin kokonaisuus koettiin, kun seniorisarjan eteläkorealaiset kilpailijat Heesun Kim, 24, ja Hojin Jeon, 25, loivat tiheän, jopa rajun tunnelman kahden tasavahvan ja voimakkaan tulkitsijan kaksintanssissa. Mielenkiintoinen koreografia – yksi parhaista – oli täysosuma juuri näille kilpailijoille.

Mirka Kleemola
Etelä-Korean Heesun Kimin ja Hojin Jeonin koreografia oli kilpailun parhaita.
Etelä-Korean Heesun Kimin ja Hojin Jeonin koreografia oli kilpailun parhaita.

Saman maan So Yun Park, 19, sekä Byui Sun, 21, onnistuivat myös erinomaisesti. Ensimmäisellä kierroksella taitojaan väläyttänyt Byui Sun osoitti nyt hallitsevansa klassisen baletin lisäksi myös erilaisia tunteita ja taitoja vaativaa nykytanssia.

Hän taisi viedä tämän erän kahden seniorisarjan miehen taistossa, sillä ensimmäisen kierroksen hiuksenhienosti nimiinsä tanssinut Japanin 25-vuotias Gento Yoshimoto oli tällä kierroksella valinnut teoksen, missä ei harmillisesti päässyt lainkaan näyttämään parastaan. Hänen roolikseen jäi lähinnä nostella pariaan. Olisipa mies tanssinut soolon!

Mirka Kleemola
Suomen Suvi Honkanen esitti välierissä Jorma Elon koreografian Twisted Shadow.
Suomen Suvi Honkanen esitti välierissä Jorma Elon koreografian Twisted Shadow.

Senioreiden naisten sarjassakin ensimmäisen kierroksen jälkeen hienoiselta takamatkalta lähtenyt Suomen Kansallisbaletissa tanssiva Kiinan Yimeng Sun kiisi kirkkaasti kilpakumppaneidensa edelle upealla ja vaikuttavalla Emrecan Tanisin koreografialla Flybutterfly.

Ainoana suomalaisena välierissä esiintynyt Suvi Honkanen oli vähän varovainen klassisissa ensimmäisen kierroksen variaatioissaan. Nykytanssi sujui paremmin, vaikka vieläkin tulkinta jää aavistuksen araksi. Jorma Elon mainio koreografia Twisted Shadow Sibeliuksen musiikkiin olisi tarjonnut rohkeammankin mahdollisuuden heittäytyä, mutta kisan finaaliin esitys riitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat