Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pertti Kurikan Nimipäivistä tulee toinen dokumenttielokuva – Tokasikajuttu sai ison tukipotin

Myös rap-artisti Mercedes Bentson huumeiden ja väkivallan sävyttämän nuoruuden tarina tallennetaan dokumenttiin.

Kulttuuri
 

Musiikin edistämissäätiö MES jakoi 200 000 euroa av-erityistukea suomalaisille musiikkidokumenteille. Kaikkiaan tukea sai seitsemän elokuvaa.

Suurimman tukisumman, 50 000 euroa, sai Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin käsikirjoittama ja ohjaama Tokasikajuttu. Dokumentti kertoo lopettamisestaan ilmoittaneen Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen viimeisistä vuosista.

Anna-Karin Grönroosin ohjaama, Sibelius-Akatemian kapellimestariopiskelijoita käsittelevä Kapukoulu sai 40 000 euroa. Saku Pollarin ohjaama Eppu Normaali -dokumentti sai 30 000 euroa.

Kotimaiset musiikkidokumentit vetävät katsojia teattereihinkin asti, mutta dokumenttien pitää käsitellä suurempia ilmiöitä kuin pelkkää musiikkia.

Nyt 20 000 euron tuen sai esimerkiksi Aino Sunin ohjaama, rap-artisti Mercedes Bentsosta kertova elokuva Ei koskaan enää. Se on selviytymistarina huumeiden ja väkivallan sävyttämän nuoruuden läpikäyneestä feministiräppäristä.

Kapukoulu- dokumentin keskiössä on puolestaan kapellimestariopiskelijoiden keskinäinen kilpailu ja valtavat paineet. Se vedonnee niihin katsojiin, joita kiinnosti YLE:n Klassinen Suomi-dokumenttisarjassa korostunut muusikoiden päämäärätietoisuus ja valtava työmäärä.

Musiikin edistämissäätiön tukitoiminta rahoitetaan Gramexin ja Teoston säätiölle osoittamilla varoilla, hyvitysmaksuvaroilla sekä valtionavustuksella.

Oikaisu 3.6.2016. Toisin kuin jutussa aiemmin luki, Juuso Ikonen ja Venla Hellstedt eivät ole ohjanneet elokuvaa. Elokuva perustuu Juuso Ikosen alkuperäisideaan. Sen tuottaa Venla Hellstedt ja ohjaa Anna-Karin Grönroos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat