Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoolaisyhtye The Kills palasi pakkolomalta

Flow-festivaalille saapuvan yhtyeen tauko ei ollut hiljaiseloa, vaan täynnä vaarallisia tilanteita ja seurapiirijuoruja

Kulttuuri
 
Domino Records
The Kills -yhtyeen taru meinasi päättyä Jamie Hincen (oik.) käsivammaan kolme vuotta sitten. Hince ja Alison Mosshart kehittivät uuden tavan tehdä musiikkia.
The Kills -yhtyeen taru meinasi päättyä Jamie Hincen (oik.) käsivammaan kolme vuotta sitten. Hince ja Alison Mosshart kehittivät uuden tavan tehdä musiikkia. Kuva: Domino Records
Fakta

The Kills

 Amerikkalainen laulaja Alison Mosshart, 37, ja englantilainen kitaristi Jamie Hince, 47, perustivat The Killsin Lontoossa vuonna 2000. Yhtyeessä ei ole muita vakituisia jäseniä, mutta kiertuekokoonpanossa on nykyään myös rumpali ja kosketinsoittaja.

 Yhtye on tehnyt viisi albumia: Keep on Your Mean Side (2003), No Wow (2005), Midnight Boom (2008), Blood Pressures (2011) ja Ash & Ice (2016).

 The Killsin lisäksi Mosshart tunnetaan Dead Weather -yhtyeen laulajana. Hince on puolestaan tehnyt uraa myös valokuvaajana.

Lontoo

Elokuussa lontoolainen The Kills nähdään ensi kertaa Suomessa, kun yhtye esiintyy Helsingin Flow-festivaalilla. Läheltä piti, ettei sekin keikka jäänyt soittamatta.

Yhtyeen tarina oli saavuttaa päätepisteensä kolme vuotta sitten, eikä mitenkään mairittelevalla tavalla. Syypäänä oli autonovi.

Kitaristi Jamie Hince paiskasi oven kiinni ja jätti epähuomiossa vasemman käden keskisormen oven ja karmin väliin. Puolitoista vuotta ja puolenkymmentä leikkausta myöhemmin varmaa oli vain se, että keskisormi oli pysyvästi poissa pelistä.

”Kaikkein raskainta se oli henkisesti. Jouduin vastakkain sen ajatuksen kanssa, että en ehkä enää koskaan pysty soittamaan”, Hince sanoo nyt.

Tarinalla on tietysti onnellinen loppu, sillä muuten hän ei olisi kertomassa sitä itälontoolaisen pubin pöydässä aamukymmeneltä.

Se on kitaristille inhimillisesti katsoen aivan liian varhain, sillä hän suojautuu puoli päätä peittävien aurinkolasien taakse. Yhtyeen toinen puolisko, laulaja Alison Mosshart, näyttää vain hieman pirteämmältä. Kahvia kannetaan pöytään pikkutuopeissa.

Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen kaksikolla on uutta esiteltävää, sillä yhtyeen viides albumi Ash & Ice ilmestyy perjantaina.

The Kills nousi esille vuosituhannen alussa, kun kaksihenkiset rockyhtyeet hetkellisesti hallitsivat musiikkimaailmaa. White Stripesin, Black Keysin ja Raveonettesin tapaan The Kills luotti rujoihin kitarariffeihin, mutta aikalaisista poiketen yhtyeen taustalla sykki rumpukone.

Uudella levyllä yhtye risteyttää perinteistä rockia ja elektronista soundia yhä enemmän.

”Jamien onnettomuus määritteli kaiken uusiksi”, Mosshart kertoo. ”Emme voineet istua alas akustisen kitaran kanssa, tampata jalalla tahtia ja kirjoittaa uusia kappaleita, kuten olimme aiemmin tehneet. Innostuimme tietokoneohjelmista, erilaisista vimpaimista ja uusista soundeista.”

”Levy kuulostaa siltä kuin bändi yrittäisi soittaa yhdellä kädellä”, Hince naurahtaa. “Onnettomuuden jälkeen pystyin lähinnä pohtimaan asioita päässäni ja tutustumaan uusiin laitteisiin. Kaiken lisäksi minun oli lopulta opeteltava soittamaan kitaraa uudestaan, ilman yhtä sormea. Tällä kaikella oli valtava vaikutus siihen, miltä levy kuulostaa.”

”Meidän onnemme on aina ollut se, että ainakaan minä en pysty määrittelemään, mitä me olemme”, Hince jatkaa.

“Emme ole vain rockbändi tai elektrobändi. Se on auttanut meitä sopeutumaan erilaisiin asioihin. Yhtenä hetkenä voimme kuulostaa vaikka Birthday Partyltä ja toisena Massive Attackiltä.”

Pitkäksi venyneestä tauosta huolimatta The Killsin soittajat eivät ole päässeet viettämään hiljaiseloa.

Mosshart on pitänyt itseään kiireisenä laulamalla jo kolmen albumin verran Jack Whiten johtamassa Dead Weather -yhtyeessä.

Jamie Hince on puolestaan pysynyt otsikoissa sen jälkeen, kun hän lyöttäytyi yhteen Englannin kuuluisimman mallin Kate Mossin kanssa. Viime aikoina lehdet ovat juorunneet lähinnä avioparin eroaikeista.

”Elämäni on nyt hyvin erilaista kuin The Killsin aloittaessa, mutta sillä on vähän tekemistä musiikin kanssa. Tämä on ollut yhtä pyörremyrskyä”, Hince avaa elämäänsä seurapiirijulkkiksena.

”Mutta pidän siitä, että elämäni on välillä kaaosta. Kasvoin Etelä-Afrikassa, jossa jouduimme muuttamaan jatkuvasti ja siitä lähtien olen aina ollut valmis uusiin seikkailuihin. Eteenpäin! Eteenpäin!”

The Kills esiintyy Flow-festivaalilla Helsingin Suvilahdessa 13. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat