Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metropolitan-ooppera saa uuden ylikapellimestarin Kanadasta

41-vuotias Yannick Nézet-Séguin jatkaa myös Philadelphian orkesterin puikoissa

Kulttuuri
 
Jonathan Tichler / Metropolitan Opera
Yannick Nézet-Séguin saa johtaakseen 133-vuotiaan Metropolitan-oopperan orkesterin.
Yannick Nézet-Séguin saa johtaakseen 133-vuotiaan Metropolitan-oopperan orkesterin. Kuva: Jonathan Tichler / Metropolitan Opera

Kanadalainen 41-vuotias kapellimestari Yannick Nézet-Séguin on nimitetty New Yorkin Metropolitan-oopperan uudeksi ylikapellimestariksi. Hän seuraa tehtävässä James Levineä, joka ehti toimia ylikapellimestarina 40 vuotta.

Nézet-Séguin ottaa tehtävän haltuunsa täysimittaisesti kaudella 2020–2021, mutta jo sitä ennen hän on mukana talon ohjelmiston suunnittelussa.

Montrealissa syntynyt Nézet-Séguin aloitti uransa 23-vuotiaana Montrealin oopperan kuoromestarina ja apulaiskapellimestarina. Vuodesta 2012 lähtien hän on toiminut Philadelphian orkesterin ylikapellimestarina ja aikoo myös jatkaa tehtävässä, uusimman tiedon mukaan ainakin vuoteen 2026 asti. Rotterdamin filharmonisen orkesterin johtajan tehtävästä hän aikoo luopua.

Rakettimaisesta uranoususta nauttinut Nézet-Séguin on vieraillut kapellimestarina ahkerasti ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Metropolitanissa hän vieraili ensi kertaa kaudella 2009–2010 ja on palannut taloon siitä lähtien joka kausi. Jatkossa hän johtaa Metropolitanissa viisi oopperaa kaudessa.

Metropolitanin kapellimestariksi ehdittiin povata myös suomalaista Esa-Pekka Salosta sen jälkeen, kun tämä oli lupautunut johtamaan Levinen perumat konsertit.

New York Timesin kriitikko Anthony Tommasini toivoi julkisesti Salosta Levinen seuraajaksi, mutta Salonen ilmoitti vain tiivistävänsä yhteistyötä talon kanssa, ilman titteliä.

Metropolitan on 133-vuotias kunniakas oopperatalo, joka sijaitsee New Yorkin Lincoln Centerissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat