Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Heesunin balettivoitto tuli kahdeksan kuukauden kovalla työllä

Kim Heesun harjoitteli pareineen kahdeksan kuukautta päivittäin voittaakseen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun

Kulttuuri
 
Mika Saarelainen
©juha metso
Kim Heesun tanssisi tulevaisuudessa mielellään Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa.
Kim Heesun tanssisi tulevaisuudessa mielellään Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Kuva: ©juha metso

”Haluan puhua tanssillani. Tekninen taituruus on toissijainen asia. Tahdon kertoa tunteita, joita on sisälläni”, kertoo silminnähden häkeltynyt Kim Heesun.

Eteläkorealainen 24-vuotias tanssija on juuri saanut kuulla voittaneensa Helsingin kansainvälisen balettikilpailun pääpalkinnon, Jane Erkko Grand Prix’n ja 15 000 euroa.

”Kim oli aivan omaa luokkaansa tunteiden tuojana”, totesi kilpailun tuomariston puheenjohtaja Kenneth Greve.

Kun tekniikkakin on sekä klassisessa baletissa että nykytanssissa kohdallaan, on voitto oikeassa osoitteessa.

Kim Heesun kehuu vuolaasti partneriaan, 25-vuotiasta Jeon Jojia, jonka kanssa hän tanssi duettoja. Pari tuntee toisensa läpikotaisin, sillä he ovat pari myös siviilissä. Tämä näkyi kilpailun jokaisessa esityksessä: samankaltaisuus, yhtäaikaisuus, tekninen tasapaino, vahva tunne ja etenkin syvä luottamus vakuuttivat. Onkin hyvin kummallista, ettei Jeonia palkittu miesten kisassa mitenkään. Myös hän olisi ansainnut tunnustusta.

Tuomariston puheenjohtaja Grevekin on hieman hämillään:

”Pääpalkinto on tavallaan heille molemmille, mutta palkintoja oli vain yksi”, hän toteaa.

Olisiko miehelle hyvityksenä ehkä kiinnitys Suomen Kansallisbalettiin? Tyttöystävän tulevaisuudesta puhuttaessa baletin taiteellinen johtaja Greve myhäilee salaperäisesti.

Pääpalkinnon voittaja Kim kehuu Kansallisoopperan ilmapiiriä ja esiintymislavaa upeiksi. Hän haluaisi tanssia Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa eikä Suomi olisi huono vaihtoehto.

Töitä pariskunta on selvästi valmis tekemään.

”Harjoittelimme kisaa varten kahdeksan kuukautta, joka päivä. Oman tanssijan työmme jälkeen vetäydyimme yhdessä harjoitussalille ja hioimme vuoroin klassisia, vuoroin nykytanssiesityksiämme”, Kim kertoo.

Pari – tai oikeammin heidän nykytanssikoreografinsa Jae Deok Kim – palkittiin myös koreografiapalkinnolla. Aria (2016) oli kahden voimakkaan ihmisen esitys. Se piti yleisön tiiviisti tunnelmassaan välierissä ja jälleen kilpailun päättäneessä gaalassa.

”En voisi olla kiitollisempi tuosta miehestä. Ilman häntä en olisi onnistunut. Me voitimme yhdessä!” Kim iloitsee ja katsoo tanssipariaan hellästi hymyillen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat