Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko lukiovertailuissa järkeä?

Tällä viikolla uutisoitiin, mitkä lukiot ovat Suomen parhaita, mutta tulokset eivät ole yksiselitteisiä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Tällä viikolla uutisoitiin siitä, mitkä lukiot ovat tänä vuonna Suomen parhaita. Ylioppilaslautakunnan tilastojen kärkeen nousi kuusi helsinkiläislukiota. Ykkösenä oli Etelä-Tapiolan lukio. Listaukset eivät kuitenkaan ole yksiselitteisiä.

Elli Luukkainen, lukiolaisten liiton puheenjohtaja:

Vesa Moilanen
Elli Luukkainen
Elli Luukkainen

”Tulokset kertovat iloista uutista siitä, että lukiokoulutus on tasalaatuista ympäri Suomen. Lukiolaisen, lukioon siirtyvän tai sitä harkitsevan näkökulmasta nämä vertailut eivät kuitenkaan kerro kaikkea olennaista. Viihtyminen kouluyhteisössä ja oman paikan löytäminen ei ole kiinni arvosanoista.”

Tuula Lamminmäki, Seinäjoen lukion rehtori:

Tuula Lamminmäki
Tuula Lamminmäki

”Ainakin aikuislukiot olisi syytä rajata vertailuista pois. Tulokset eivät ole yhtä hyviä, kun koulua käydään usein työn ja perheen pyörittämisen ohella. Monille aikuisille kynnys tulla suorittamaan lukio on tarpeeksi suuri ilman tällaisia uutisiakin. Noin yleisesti nämä vertailut eivät isojen kaupunkien ulkopuolella vaikuta kovin paljon, sillä valinnanvaraa kouluissa ei juuri ole.”

Seinäjoen lukion aikuislinja oli Ylioppilaslautakunnan vertailussa viimeinen.

Kaisa Vähähyyppä, pääsihteeri, Ylioppilastutkintolautakunta:

Petri Krook
Kaisa Vähähyyppä
Kaisa Vähähyyppä

”Kaikissa Suomen lukiossa on hyviä opiskelijoita ja opettajia. Pienessä koulussa jo muutaman oppilaan tulokset voivat vaikuttaa paljon koulun sijoitukseen. Eri viestimien lukiolistauksista voi havaita lähinnä sen, että vertailuja voi tehdä monella tavalla. Julkaisemme nykyään koulukohtaisia tuloksia myös omilla sivuillamme, koska haluamme olla avoimia. Meidän tilastomme voivat kuitenkin olla vaikeasti luettavia. Haaveilen, että jonain päivänä olisi resursseja muokata niitä helpommin avautuviksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat