Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuvateattereiden myynti hiipunut tänä vuonna – HS listasi loppuvuoden odotetuimmat elokuvat

Elokuvateattereissa liput eivät käy kaupaksi aivan samaan tahtiin kuin viime vuonna. J. K. Rowlingin uuden fantasiaelokuvan sekä Ice Agen, Luokkakokouksen ja Star Warsin jatko-osien odotetaan menestyvän loppuvuonna.

Kulttuuri
 
Blue Sky Studios
Viides Ice Age -animaatio tulee ensi-iltaan heinäkuussa.
Viides Ice Age -animaatio tulee ensi-iltaan heinäkuussa. Kuva: Blue Sky Studios

Suomen elokuvateattereissa elettiin viime vuonna huippukautta kun kävijöitä oli lähes yhdeksän miljoonaa. Vastaavaa ei ollut tapahtunut yli 30 vuoteen.

Kuluvana vuonna liput eivät käy kaupaksi aivan samaan tahtiin.

Kesäkuun alkuun mennessä elokuvalippuja oli myyty Filmikamarin tilaston mukaan 3,5 miljoonaa, missä oli pudotusta viime vuoteen kolme prosenttiyksikköä.

Osin tämä johtuu siitä, että todella suuret hitit ovat loistaneet alkuvuodesta poissaolollaan. Vuoden 2015 katsotuin oli Bond-elokuva Spectre 648 000 katsojalla. Tämän vuoden katsotuin elokuva on tähän mennessä ollut Risto Räppääjä ja yöhaukka, jolla on ollut katsojia 343 000.

Loppuvuosikaan tuskin nostaa kuluvaa vuotta viime vuoden tasolle, sillä poikkeuksellisia yleisömagneetteja ei ole tulossa teattereihin jonoksi asti.

Twentieth Century Fox
Kesän toimintaelokuviin kuuluu Independence Day: Uusi uhka.
Kesän toimintaelokuviin kuuluu Independence Day: Uusi uhka.

Heinäkuussa ensi-iltaan tulevat muun muassa toimintaseikkailu Independence Day: Uusi uhka sekä lastenseikkailu Iso kiltti jätti, jonka on ohjannut Steven Spielberg. Elokuvassa Spielberg palaa osin E.T.:n tunnelmiin.

Heinäkuun toinen iso perhe-elokuva on viides Ice Age. Lisäksi heinäkuussa teattereihin tulevat myös jatko-osat elokuvaan Ghostbusters sekä Jason Bourne -sarjaan.

Hopper Stone
Ghostbusters-sarjan uusi elokuva saa ensi-iltansa heinäkuun 22. päivänä.
Ghostbusters-sarjan uusi elokuva saa ensi-iltansa heinäkuun 22. päivänä.

Elokuun ensi-iltoja ovat muun espanjalaisen arthousemestarin Pedro Almodóvarin uutuus Julieta sekä Absolutely Fabulous eli elokuva Todella upeeta -televisiosarjan tekijöiltä. Pääosia näyttelevät Jennifer Saunders sekä Joanna Lumley.

Elokuussa teattereihin tulee myös yksi viime vuoden indie-elokuvan hiteistä maailmalla, Yorgos Lanthimosin ohjaama The Lobster.

Syyskuussa Suomessa teattereihin saapuvat esimerkiksi Cannesissa huomiota saanut Juho Kuosmasen Hymyilevä mies sekä tukku muita kotimaisia ensi-iltoja: Saara Cantellin ohjaama Tulen morsian sekä Selma Vilhusen ohjaama Tyttö nimeltä Varpu muun muassa.

Periferia
Saara Cantellin ohjaama Tulen morsian on yksi syksyn kotimaisista ensi-illoista.
Saara Cantellin ohjaama Tulen morsian on yksi syksyn kotimaisista ensi-illoista.

Syyskuussa valkokankaille tulee myös tunnetun romanttisen komedian jatko-osa eli Bridget Jones’s Baby, jossa Renée Zellweger ja Colin Firth esittävät pääosia.

Lokakuussa nähdään muun muassa suosittuun kirjasarjaan perustuvaa rikosjännitystä eli Jack Reacher 2, jossa pääosaa näyttelee Tom Cruise sekä suomalainen, suosittuihin lastenkuvakirjoihin perustuva lastenelokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Marraskuussa ensi-illassa on kaksi elokuvaa, joiden menestysodotukset ovat hyvin korkealla. Silloin on valmiina kotimainen, Taneli Mustosen ohjaama kohellus Luokkakokous 2 sekä suosittuun Harry Potter -tyyppiseen taikamaailmaan osin liittyvä fantasiaseikkailu Fantastic Beasts and Where to Find Them. Elokuvan tuottajiin ja käsikirjoittajiin kuuluu Potter-kirjailija J. K. Rowling. Elokuva perustuu Rowlingin kirjaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

Joulukuun suuriin ensi-iltoihin kuuluu Star Wars: Rogue One. Silloin nähdään myös peliin perustuva Assassin’s Creed sekä musiikkidokumentti Eput, joka kertoo Eppu Normaali -yhtyeestä ja sen jäsenistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat