Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katu­taiteilija Banksy yllätti brittikoulun maalaamalla salaa seinään kiitoksensa

Ala-astelaiset nimesivät koulurakennuksensa Banksyn mukaan ja saivat taiteilijalta loman aikana kiitokseksi seinämaalauksen.

Kulttuuri
 
Ruutukaappaus YouTubesta.
Banksy kävi maalaamassa kiitoksensa koulun tyhjään seinään kevätloman aikana.
Banksy kävi maalaamassa kiitoksensa koulun tyhjään seinään kevätloman aikana. Kuva: Ruutukaappaus YouTubesta.

Maailmankuulu katutaiteilija Banksy yllätti bristolilaisen ala-asteen oppilaat ja opettajat maalaamalla uusimman teoksensa koulun seinään sillä aikaa, kun nämä olivat kevätlomalla.

Maalaus oli kiitos siitä, että koulun oppilaat nimesivät yhden koulurakennuksistaan katutaiteilijan mukaan.

Seinän kokoisessa maalauksessa poika pyörittää palavaa autonrengasta kepillä.

Koulun henkilökunta huomasi maalauksen ja sen oheen jätetyn kirjeen palatessaan lomalta, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Viestissään graffititaiteilija kiitti koulun oppilaita siitä kunniasta, että nämä olivat nimenneet yhden koulutiloista hänen mukaansa.

”Hyvä Bridge Farmin koulu, kiitos kirjeestänne ja siitä kunniasta, että nimesitte yhden koulurakennuksen minun mukaani. Tässä teille kuva, olkaa hyvä. Jos ette pidä siitä, täydentäkää sitä mielenne mukaan. Olen varma, etteivät opettajat välitä. Muistakaa, että on aina helpompi pyytää anteeksi kuin lupa. Rakkaudella, Banksy”, viestissä luki.

Banksyn tiedottaja on vahvistanut teoksen ja viestin aitouden.

Aiemmin tänä keväänä Bridge Farmin koulu antoi oppilaille mahdollisuuden nimetä koulurakennuksia. Yhden he nimesivät Banksyn kunniaksi, koska katutaiteilija teki ensimmäiset signeeratut teoksensa juuri Bristolissa 1990-luvun alussa.

Muut koulutilat oppilaat nimesivät ensimmäisiä rautateitä suunnitelleen insinööri Isambard Brunelin, tutkimusmatkailija John Cabotin sekä merirosvo Mustaparran mukaan.

Banksy on yksi maailman tunnetuimmista graffititaiteilijoista. Salaperäisyyttä taiteilijan ympärillä lisää se, ettei hän ole koskaan jäänyt kiinni sen enempää kuin paljastanut oikeaa nimeään.

Tämän vuoden keväällä tutkijat tosin väittivät selvittäneensä, että Banksy olisi todellisuudessa Robin Gunningham. Jo aiemmin Banksyn on epäilty olevan muun muassa Gunningham, mutta taiteilija itse ei ole asiaa paljastuksen jälkeenkään kommentoinut.

Banksyn tavaramerkki on maalausten kantaaottavuus. Hän on myös käynyt tekemässä niitä eri puolilla maailmaa, muun muassa Gazan raunioihin ja Berliinin muurin jäänteisiin Saksassa.

Viime syksynä taiteilija rakensi ja loi hämmentävän Dismaland-antihuvipuiston. Myöhemmin hän lahjoitti puistoon käytetyt rakennusaineet pakolaisleirille Ranskaan.

Huutokaupoissa taiteilijan harvinaisista kankaalle tekemistä maalauksista on maksettu miltei kahden miljoonan dollarin hintoja. Seinistä onnistuneesti irrotetuista graffiteistakin on maksettu satoja tuhansia.

Bristolilaiskoulun seinään ilmestynyttä teosta ei olla kuitenkaan myymässä, vaan se aiotaan säilyttää ja pitää kunnossa.

”Ei suunnitelmissa ole myydä sitä”, rehtori Geoff Mason sanoo BBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat