Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Benelux-instituutti tilaa Anssi Pulkkiselta teoksen Syyrian sodan tuhoamista kodeista

Kulttuuri
 
Anssi Pulkkinen
Still-kuva videoteoksesta Street View (Reasembled) I–III.
Still-kuva videoteoksesta Street View (Reasembled) I–III. Kuva: Anssi Pulkkinen

Kuvanveistäjä, videotaiteilija Anssi Pulkkinen on voittanut Suomen Benelux-instituutin järjestämän kansainvälisen taidekilpailun, johon osallistui yhteensä 53 taiteilijaa. Kilpailussa etsittiin kaupunkitilaan sijoittuvaa teosta, joka kuvaa kodittomuutta Euroopassa.

Viime vuonna nykytaiteen residenssiohjelmassa Brysselissä työskennelleen Pulkkisen (s. 1982) teos nostaa esiin Syyrian pommituksissa tuhoutuneiden kotien rauniot, joista toteutettu installaatio luo asuntovaunujen tapaan kiertävän väliaikaisen katunäkymän vaihtuvaan kaupunkitilaan. Lunastetun teoksen nimi on Street View (Reassembled) I–III. Se esitetään vuoden 2017 aikana Suomessa, Belgiassa, Alankomaissa ja Luxemburgissa.

”Tuhoutunut rakennus on aina merkki myös jostakin, mikä on tuhoutunut sen sisällä. Jonkun ihmisen elämä, menneisyys ja tulevaisuus. Muuttuuko suhteemme raunioihin, kun ne siirretään tuhansien kilometrien matkan päähän uuteen kontekstiin”, kysyy Anssi Pulkkinen, joka valittiin kuukausi sitten Suomen kuvanveistäjäliiton puheenjohtajaksi.

Kansainvälinen tuomaristo totesi perusteluissaan, että Pulkkisen teos Street View (Reassembled) I–III ”erottui muista kilpailuehdotuksista, koska se tuo akuutin ja polttavan kansainvälisen kriisin väkevästi eurooppalaisten kotien ulko-ovelle. Teos on haastava ja sitouttava. Uskomme sen herättävän monia kysymyksiä ja vilkasta keskustelua.”

Benelux-instituutti rahoittaa teosta 10 000 eurolla.

Mobile Home(less) -hanke on osa Suomen Ranskan instituutin koordinoimaa Mobile Home 2017 -hanketta, jossa ovat mukana myös Suomen Lontoon- ja Saksan-instituutit sekä Helsingin juhlaviikot. Hanke kuuluu myös Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon.

Pulkkinen valmistelee parhaillaan kuvataiteen tohtorin tutkintoa Taideyliopiston kuvataideakatemiassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat