Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahasto keräsi 20 miljoonaa euroa taiteen ja mediatuotannon sisällöille

Suomalainen pääomarahasto sai kokoon tavoitteena olleen 20 miljoonan euron sijoitussitoumuksen. Tehdyistä sijoituksista kansainvälistä huomiota kevään aikana ovat herättäneet mm. Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland -elokuva

Kulttuuri
 
Zacharie Scheurer
Eletään 1950-luvun loppua ja Touko Laaksonen (Pekka Strang) on homojen salakapakassa Berliinissä.
Eletään 1950-luvun loppua ja Touko Laaksonen (Pekka Strang) on homojen salakapakassa Berliinissä. Kuva: Zacharie Scheurer

Suomalainen pääomarahasto IPR.VC on saanut kokoon tavoitteena olleen 20 miljoonan euron sijoitussitoumuksen. Rahaston sijoittajien joukkoon on uutena liittynyt graafisen viestinnän kustantaja Otava. Myös monet rahaston aiemmin mukaan tulleista sijoittajista ovat lisänneet pääomasitoumuksiaan.

Tehdyistä sijoituksista kansainvälistä huomiota kevään aikana ovat herättäneet mm. Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland -elokuva, tv-rikossarja Bordertown, lastenanimaatio Kikattava kakkiainen ja Salla Simukan Lumikki-kirjoihin pohjautuva elokuvahanke. Lisäksi Luminoir kehittää kansainvälisenä yhteistuotantona Risto Isomäen kirjoittaman Sarasvatin hiekkaa -romaanin pohjalta tv-sarjaa, jota voi lajityyppinsä puolesta kutsua ekotrilleriksi.

Rahasto on tehnyt tähän mennessä 13 sijoitusta, yhteensä noin viisi miljoonaa euroa. Sijoitukset ovat sekä osakkuusmuotoisia että rojaltisijoituksia elokuviin, tv-ohjelmiin, peleihin, musiikkiin ja monimediatuotteisiin. Muutamat tuotteista ovat jo markkinoilla.

Rahasto sijoittaa pääosin suomalaisiin digitaalisten sisältöjen yrityksiin, jotka tuottavat tv-ohjelmia, elokuvia, pelejä, animaatiota, internet- ja mobiilisisältöjä tai muuta lisensoitavaa mediasisältöä.

Mediasisältöihin sijoittavan yksityisen pääomarahaston nimessä IPR tarkoittaa immateriaalioikeuksia ja VC pääomasijoittamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat