Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erkon säätiö avustaa Ars17-näyttelyä 200 000 eurolla

Kulttuuri
 

Jane ja Aatos Erkon säätiön hallitus on myöntänyt keväällä 2016 avustuksina runsaat 12 miljoonaa euroa, josta summasta 8,5 miljoonaa euroa on kohdistettu lääketieteen tai lääketieteellisen teknologian tutkimukseen.

Myös taide ja kulttuuri ovat vahvasti kuvassa mukana. Kansallisgallerian valtion vastinrahoitukseen oikeuttavaan pääoman keräämiseen Jane ja Aatos Erkon säätiö osallistui myöntämällä miljoona euroa. Säätiö arvostaa Kansallisgalleriassa ja sen kolmessa museossa, Ateneumissa, Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa, tehtävää työtä Suomen taide- ja kulttuuriperinnön ylläpitämiseksi ja kartuttamiseksi.

Kansallisgallerian nykytaiteen museo Kiasma museo sai 200 000 euron avustuksen vuonna 2017 avautuvan Ars17-näyttelyn kustannuksiin. Säätiön rahoitus kehittää Kiasman teknisiä valmiuksia, jotta se voi palvella yleisöä hyvin myös tulevaisuudessa.

Rahoitus helpottaa myös Kiasman tarjonnan päivittämistä tähän päivään.

Kevään suurimmat tutkimusavustukset myönnettiin Helsingin yliopiston professori Hannes Lohen ryhmälle sekä Oulun yliopistollisen sairaalan radiologian dosentti Vesa Kiviniemen ryhmälle. Hannes Lohen johtama ryhmä sai nelivuotisen 1,5 miljoonan rahoituksen koirien päivitetyn geenikartan laatimiseksi päämääränä ihmissairauksien mallintaminen.

Vesa Kiviniemen ryhmä sai viisivuotisen 1,2 miljoonan rahoituksen hankkeelle, joka keskittyy rappeuttavien ja vammaperäisten aivosairauksien diagnostiikkaan ja hoitoon.

Tampereen yliopistolle myönnettiin miljoonan euron lahjoitus Tieteenraivaajat-varainhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdennetaan yliopiston yliopiston pääomaan kartuttamiseen ja yliopiston opetuksen ja tutkimuksen tukemiseen.

Jo aiemmin Jane ja Aatos Erkon säätiö on lahjoittanut Helsingin yliopistolle kolme miljoonaa euroa, Oulun yliopistolle 1,5 miljoonaa euroa ja Svenska handelshögskolanille miljoona euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat