Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elmu tarjoaa treenitilat vastaanottokeskusten muusikoille

Nosturin suuressa salissa harjoitellaan kesän ajan elokuussa järjestettävää konserttia varten

Kulttuuri
 
Terhi Liimu / HS
Hietalahdessa sijaitseva Nosturi on syys- ja kevätkausina Helsingin vilkkaimpia rock-keikkapaikkoja. Kesäisin talon sali on ollut vähällä käytöllä.
Hietalahdessa sijaitseva Nosturi on syys- ja kevätkausina Helsingin vilkkaimpia rock-keikkapaikkoja. Kesäisin talon sali on ollut vähällä käytöllä. Kuva: Terhi Liimu / HS

Elävän musiikin yhdistys Elmu antaa Nosturin konserttisalin Helsingissä kesäksi vastaanottokeskuksissa asuvien muusikoiden harjoitustilaksi.

Nosturilla treenaavat soittajat esiintyvät kesän päätteeksi kenraaliharjoituksessa Nosturissa ja elokuun lopussa kulttuurikeskus Caisassa järjestettävässä konsertissa.

Elmun ohjelmapäällikkö Mika Nikula kertoo, että hankkeessa yritetään saada aikaan yhteystyötä suomalaisten soittajien ja turvapaikkaa hakevien muusikoiden välillä.

”Yritetään saada tätä meillä treenaavaa kantaväestöä mukaan”, Nikula sanoo.

Nosturin varsinaisia treenikämppiä käyttävät myös useat ammattimaiset rockyhtyeet.

Nosturin sali varustetaan harjoittelutilaksi viikoittain keskiviikosta perjantaihin, ja harjoituksen käynnistyvät ensi viikolla. Konsertteja salissa on kesällä vain muutamia.

”Tämä on pilottiprojekti, johon haetaan osallistujia pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksista. Jos tämä toimii, niin toimintaa voisi laajentaa myös muualle Suomeen”, Nikula sanoo.

Idea projektista syntyi, kun vastaanottokeskusten asukkaille jaettiin joitakin vapaalippuja Eläkeläiset-yhtyeen Nosturin keikalle huhtikuussa. Vastaanotto oli innostunut, ja Elmu ja Kulttuurikesus Caisa halusivat tarjota turvapaikanhakijoille lisää mahdollisuuksia musiikin harrastamiseen.

Elmun ja Caisan lisäksi projektissa on mukana rakennusyhtiö Skanska, joka on tehnyt aiemmin Elmun kanssa yhteistyötä Telakkarannan kehittämisessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat