Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimekkäät esiintyjät ennakoivat ruuhkaa Helsinki-päivän konserttiin

Esiintyjälistalla muun muassa Cheek, Robin, Sanni ja Juha Tapio.

Kulttuuri
 
Jaakko Manninen
Cheek on yksi Helsinki-päivän konsertin esiintyjistä.
Cheek on yksi Helsinki-päivän konsertin esiintyjistä. Kuva: Jaakko Manninen

Sunnuntaina Kaisaniemen puistossa järjestettävästä Helsinki-päivän konsertista tulee todennäköisesti jälleen niin suosittu, että kaikki halukkaat tuskin mahtuvat sisään konserttialueelle.

Näin kävi viime vuonna, mikä toi iloiseen kesätapahtumaan aavistuksen haikean sivumaun. Ilmainen ja ikärajaton konsertti houkutteli huippuartistien kuten Haloo Helsingin!, Jenni Vartiaisen ja Elastisen myötä paikalle runsaasti lapsia vanhempiensa kanssa. Moni taisi pettyä, kun oman lempiartistin konserttia ei päässytkään todistamaan.

Sunnuntain konsertin esiintyjäkaarti on sitä luokkaa, että yleisöä saapuu todennäköisesti enemmän kuin alueelle pystytään ottamaan.

Lisäksi suurikokoinen anniskelu- ja vip-alue näyttäisi haukkaavan konsertin aluekartan perusteella liki puolet yleisön käytössä olevasta pinta-alasta, mikä rajoittaa alle kahdeksantoistavuotiaiden kapasiteettia.

Kello 14.30 aloittavaa Robinia seuraavat 40 minuutin esityksillään viime syksyn Vain elämää –tähdet Anssi Kela (15.25), JVG (16.20) ja Maija Vilkkumaa (17.15).

Ilta jatkuu suomirockin konkarin J. Karjalaisen (18.10), tämän hetken kenties suosituimman naislaulajan Sannin (19.05), Juha Tapion (20.00) sekä konsertin päättävän ja kesän festivaalien ykköstykin Cheekin (20.55) tahdissa.

Kotimaisilla poptähdillä on kysyntää, joten esiintyjien valossa kovatasoisempaa ohjelmistoa ei yhden lavan tapahtumaan juuri pystyisi aktiivisesti keikkailevista nimistä rakentamaan.

Konsertista puuttuvista meganimistä tulevat mieleen lähinnä Antti Tuisku, Elastinen, Apulanta, Chisu, Anna Abreu, Vesala, Olavi Uusivirta ja Jari Sillanpää.

Vehreässä puistossa järjestettävää tapahtumaa voi pitää pääkaupunkiseudun vinkkelistä lähtölaukauksena ja näyteikkunana tulevaan festivaalikesään.

Tapahtuman roolin voi nähdä hieman korostuneen, koska alkukesään sijoittunut Espoon Kivenlahtirock pitää tänä kesänä välivuotta.

Heinäkuun loppupuolella järjestettävällä kaksipäiväisellä Vantaan Tikkurila-festivaalilla nähdään Kaisaniemen esiintyjistä JVG, Sanni ja J. Karjalainen.

Millainen on Cheekin kesäkunto talven viidentoista konsertin massiivisen jäähallikiertueen jälkeen? Entä kajahtaako uutta levyä työstävän Sannin keskiviikkona julkaistu uusi single Vahinko Kaisaniemessä elävänä?

Varttuneemman yleisön tärpiksi voi nostaa J. Karjalaisen, joka houkutteli huhtikuussa kaksi iltaa täyteen Tavastialla.

J. Karjalaisen ohjelmistossa kahden tuoreimman menestyslevyn kappaleet esimerkiksi Stindebinde ja Mennyt mies ovat yhdistyneet Doriksen ja Hänen tapaisiin klassikoihin.

Konsertin portit aukeavat klo 13.30. Sääennuste lupaa Kaisaniemeen iltapäiväksi puolipilvistä säätä ja noin kahdeksantoista asteen lämpötilaa.

Avaamattoman tai tyhjän, enimmillään puolen litran vesi- tai virvoitusjuomapullon tuominen on sallittua. Alueella on vesipiste pullon täyttämistä varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat