Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cheek, ihastuttava Sanni ja mestarillinen J. Karjalainen veivät Kaisaniemen konsertin väkevään päätökseen

Tungos oli melkoinen, mutta lämmittävä aurinko ja maan eturivin esiintyjien musiikki tuottivat rutkasti hyvää fiilistä kesäiseen Helsinki-päivään.

Kulttuuri
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
JVG:n kuuntelijoita Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä sunnuntaina
JVG:n kuuntelijoita Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä sunnuntaina Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

"Kuka muu muka? Chekkonenchekkonenchekkonen!" Jare Tiihosen kappaleita leikkelevä intro johdattaa Kaisaniemen lavalle Helsinki-päivän konsertin päättävän Cheekin, Suomen suosituimman popparin.

"Eiköhän mennä! Helsinki hyvää iltaa!" Tiihonen kuuluttaa ja neljän vuoden takainen kesähitti Sokka irti avaa konsertin liekkien roihutessa.

Taustalaulajilla, rummuilla, lyömäsoittimilla ja koneilla vahvistettu show on kokoonpanon puolesta jostain Cheekin talven massiivisen jäähallikiertueen ja dj-vetoisen räpkeikan väliltä.

Tämä saattaa hyvinkin olla Cheekin kokoonpano kesän lukuisilla festarikeikoilla.

Todennäköisesti suuria uusia avauksia kesän festarikonsertit eivät esittele, vaan kiertue pumppaa loput polttoaineet viime albumin pohjalta seuraavaa levyä odotellessa.

Hitti seuraa hittiä, mutta Cheekin kimara kuulostaa kieltämättä jo kovin tutulta.

Yhteislauluna kajahtava Tinakenkätyttö saattaa kähinäräppärin esittämänä olla maan suurin yhteislaulattaja, joka puree kaikkiin ikäluokkiin peräkylän pillurallikuskeista Freixenet-rouviin.

Diandran kanssa esitetty Fiiliksissä hyökkää järeästi isojen bassojen saattelemana.

Me ollaan ne -kappaleen pahimmasta sovinismista siivottu uusi versio kuullaan ensi kertaa elävänä Elastisen, Pete Parkkosen ja Villegallen yhdessä esittämänä. Flexaan Sanni ja Cheek esittivät viimeksi yhdessä JVG:n areenakonsertissa. Nyt isäntänä on Tiihonen.

Pyrotekniikkaa palaa sen verran, että tulikohan tässä uusi ennätys ilmaiskonserttien saralla?

Suurimpien hallien ja stadionien jälkeen kesän festarilavat tulevat olemaan Cheekille helppo nakki. Yleisö sekoaa sitä sakeammin mitä korkeammalle elohopea ja promillemäärä kesäyössä kohoavat.

Tuotanto on kunnossa. Nyt täytyy vain jaksaa paukuttaa.

Jos Juha Tapion show esittelee jokseenkin vaivaannuttavasti kuin tamppaukseen hurahtaneen ikälopun seurakuntanuoren tai suomi-iskelmän Robbie Williamsin, mahtavan pöhkön vetävällä Pojat-hitillä Tippa-T:n kanssa konserttisinsa aloittavan Sannin suosio mykistää.

Sanni on todellinen kansansuosikki juuri nyt. Esityksen itensiteetti on väkevä, päivän popsointi näppärää, kappaleet erinomaisen tarttuvia.

Me ei olla enää me ja perään kuultava 2080-luvulla soivat riipaisevassa kauneudessaan parempina Kent-henkisinä kitarapoplauluina kuin yksikään Kentin kevään levyn kappaleista.

" Maija Vilkkumaa, mun kaikkien aikojen suurin esikuva", Sanni tunnustaa yleisölle kun Sanni-paitainen Vilkkumaa saapuu esittämään duettona Ei-kappaleen.

Ajat ovat kieltämättä muuttuneet, hyvään suuntaan. Vain elämää -versiot ja vastaavat yhteistyöt muusikoiden kesken ovat piristäneet kotimaista popkenttää siten, että vaikutelma festivaaleilla maistuu toisinaan spontaanilta kuin karaokeillassa muusikoiden vieraillessa toistensa keikoilla.

J. Karjalaisen alkuillan konsertti aiheuttaa ajattomuuden tunnetta. Eräänlaisen kansallispopparin aseman lunastanut Karjalainen on palannut amerikansuomalaisten laulujen jälkeen kahdella uusimmalla levyllään taidokkaasti kuljetettuun ja sävykkääseen juurevuuteen, joka ei kaihda yksinkertaisuudesta kasvavaa laveaa tarttuvuutta.

Voikukkia, Meripihkahuone ja Mennyt mies kajahtivat komeasti yleisöä hyräilyttäneen Stindebinden jatkoksi. Ihmeellisen hieno Riisinjyvä taitaa olla viime vuosien kauneimpia kotimaisia poplauluja – äärettömän haikea, lohdullinen, sävykäs ja rotevasti paiskaantuva.

Loppuun kuultavista vanhoista suosikeista mestarillinen Hän aiheuttaa aikuisyleisössä kohahduksen silkasta ihastuksesta. "Vanha kunnon Hän", Karjalainen tuumaa kappaleen lopuksi ja siirtyy Villejä lupiineja -biisin komeaan kitaraintroon.

Kirkkailla puuhkilla lavan ja itsensä koristellut Maija Vilkkumaa soittaa yhtyeineen väkevästi, mistä huolimatta Vilkkumaan, 2000-luvun alkupuolen suosituimman naislaulajan, suosio ei yllä enää esimerkiksi Sannin tasolle.

Kaksilla rummuilla vahvistettu ja toisen laulajan isosta osuudesta voimaa saava yhtye esiintyy väkevästi, mutta yleisö ei suuremmin innostu.

Ehkä Vilkkumaan 2000-luvun alun fanit, sittemmin perheellistyneet, ovat mökeillään grillaamassa? Vain elämää -sarja ei näytä aiheuttaneen Vilkkumaalle samanlaista piristysruisketta kuin Anssi Kelan tapauksessa.

Alueella tuntuu konsertin "aikuisputken" eli Vilkkumaan ja J. Karjalaisen aikana todella väljältä. Ruuhkaa on sen sijaan porttien ulkopuolella – jonotusaika on kuulemma noin tunnin.

Kahdeksan aikoihin illalla Kaisaniemen konsertissa on järjestäjän mukaan vieraillut 30 000–40 000 kuulijaa, joista noin kymmenentuhatta alueen ulkopuolella. Vaihtuvuus on jokaisen esiintyjän jälkeen huomattavaa.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
JVG esiintyi Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä sunnuntaina
JVG esiintyi Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä sunnuntaina
Aleksi Kinnunen
Helsinki-päivää juhlittiin Kaisaniemen konsertissa.
Helsinki-päivää juhlittiin Kaisaniemen konsertissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat