Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satavuotias Suomi järjestää Saksassa kymmeniä tapahtumia

Berliinin Filharmoniaan on luvassa suurkonsertti

Kulttuuri
 
Milka Alanen
Pianisti Iiro Rantala tuo Berliiniin juhannuksena tangoshow’n.
Pianisti Iiro Rantala tuo Berliiniin juhannuksena tangoshow’n. Kuva: Milka Alanen

Berliini

Tavoite on lämmittää saksalaisten sydämiä sykkimään Suomelle yhä tiheämmin. Siihen tähtää ulkoministeriö, kun se järjestää Suomen satavuotisjuhlatapahtumia Saksassa.

Berliinissä on ensi vuonna kolme suurlähetystön järjestämää suurtapahtumaa ja muualla Saksassa kymmeniä pienempiä.

”Juhlavuonna saksalaisia kiinnostaa syntymäpäiväsankarin menestystarina. Uskomme, että profiilin nostaminen lisää matkailua ja suomalaistuotteiden kysyntää. Suomeen tarvitaan uusia investointeja”, Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde sanoo.

Ensi vuonna tähän aikaan Berliinissä valmistellaan suurta suomalaista juhannusjuhlaa, jossa juhlivat ensin kutsuvieraat ja sen jälkeen kaikki kansa. Luvassa on pianisti Iiro Rantalan tangoshow. Suurlähetystön pihalle pystytetään juhannuskoivut, useita saunoja ja pieni järvi veneineen.

Juuri itsenäisyyspäivän alla Berliinin Filharmoniassa on Suomi 100 -juhlakonsertti ja -vastaanotto. Illan ohjelmiston kokoavat muusikot Taneli Turunen ja Kalle Kalima.

Lisäksi Berliinin-suurlähetystössä aukeaa lokakuussa Suomen arkkitehtuuria ja muotoilua esittelevä näyttely.

Saksassa kuvataan myös tällä hetkellä kahta Suomeen liittyvää elokuvaa. Elokuva Suomen kuningas kertoo suomalaisten kuningasehdokkaan, Hessenin prinssin Friedrich Karlin koulutuksesta Saksassa. Tom of Finland -elokuvan Berliinin-kohtaukset on jo kuvattu. Tom of Finland -näyttely avautuu Berliinin alkuvuodesta 2017.

Myös Suomen kulttuuri-instituutit osallistuvat juhlavuoteen. Suomen Saksan-, Benelux-maiden, Lontoon- ja Pariisin-instituuttien yhteinen suurhanke on Mobile Home. Se tutkii kodin ja kotimaan merkityksiä sekä tulevaisuuden kotia.

Taiteilija Tuomas A. Laitisen ja arkkitehtikollektiivi Raumlaborberlinin tilainstallaatio on ensin vuonna 2016 esillä Berliinissä ja myöhemmin Helsingin juhlaviikoilla.

Saksan merkittävin jazzin ammattilaistapahtuma Jazzahead on valinnut Suomen teemamaakseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat