Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakkeriryhmän uusin isku: Isis juhlii somessa yhdenvertaisuutta

Isis käy taistelua sieluista ja mielistä internetissä. Siellä heillä on vastassaan tiedustelupalvelujen lisäksi hakkeriryhmä Anonymous, kirjoittaa Taika Dahlbom kommentissaan.

Kulttuuri
 
Taika Dahlbom
Kuvakaappaus Twitteristä.
Kuvakaappaus Twitteristä.

Anonymous on hakkeriryhmä, jonka jäsenet ympäri maailmaa tekevät tietomurtoja ja muita digilaittomuuksia. Tämä on arveluttavaa.

Anonymousin jäsenet ilmiantavat Isisin propagandaa levittäviä Twitter-tilejä, jolloin Twitter jäädyttää ne ja poistaa käytöstä. Tässä Anonymous toimii somealustan sääntöjen ja lain puitteissa.

Moraalisella vuoristoradalla liikutaan, kun Anonymous hakkeroi Isisin propagandatilejä – ja levittää niillä vastapropagandaa.

Viimeisin tempaus on WauchulaGhost-nimisen käyttäjätilin seksuaali- ja sukupuolisia vähemmistöjä puolustava kampanja, joka alkoi Orlandon homodiskoiskun jälkeen.

Hakkeroituaan Isisin tilejä WauchulaGhost-tilin käyttäjä tai käyttäjät postaavat niille vähemmistöjen oikeuksia kannattavia kuvia ja tekstejä.

Kuvakaappaus Twitteristä.
Kuvakaappaus Twitteristä.

Epäsuhta Isisin ideologian ja hakkeroidun sanoman välillä riemastuttaa. Kerrassaan nerokasta meininkiä!

Isis on käyttänyt Twitteriä ja muita sosiaalisen median palveluja onnistuneesti näyttäessään voimiaan. Twitterin kautta Isis on levittänyt sekä taistelukutsujaan että murhavideoitaan.

Isisin sometilien hakkerointi ja vastapropaganda osoittaa vähintään hetkittäin, kuinka haavoittuvainen Isis uhonsa alla on. Se nostaa kaikkien Isisin vastustajien taistelumoraalia ja antaa toivoa siitä, että terroristiryhmä on voitettavissa.

Mutta pyhittääkö tarkoitus keinot? Jos hyväksymme Anonymousin laittomien keinojen käytön silloin kun se osuu kohteeseen, jonka tuomitsemme, voimmeko tuomita Anonymousin laittoman toiminnan tulevaisuudessa, jos se osuu johonkin omalla puolellamme olevaan?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat