Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahoinpitely johti Tiit Ojasoon eroon

Tallinnalaisen Teatteri NO99:n johtaja erosi, kun julkisuuteen levisi tieto, että hän oli tammikuussa lyönyt ja potkinut naisnäyttelijää.

Kulttuuri
 
Marko Mumm
Tiit Ojasoo Tallinnassa 2015.
Tiit Ojasoo Tallinnassa 2015. Kuva: Marko Mumm

Tallinna. Suositun virolaisen Teatteri NO99:n johtaja Tiit Ojasoo eroaa tehtävästään. Viime viikolla julkisuuteen levisi tieto, että Ojasoo oli talvella vapaa-aikanaan pahoinpidellyt naisnäyttelijän. Paljastuksen jälkeen paine Ojasoon erottamiseksi kasvoi.

”Viastani alkanut alkanut prosessi on tuhoamassa ainutlaatuista kokoonpanoa, Teatteri NO99:ää. Olen katunut virhettäni, pyytänyt anteeksi, pyytänyt anteeksi ja vielä kerran pyytänyt anteeksi, mutta näyttää siltä, ettei se riitä”, Ojasoo kirjoitti erokirjeessään teatterilaisille.

Kirjeen julkaisi virolainen uutisportaali delfi.

Ojasoo oli lyönyt ja potkinut naisnäyttelijää 14. tammikuuta todistajien läsnäollessa. Rikosasia ratkesi myöhemmin sovittelumenettelyllä.

Tapausta ehdittiin Virossa epäillä jo lavastukseksi, sillä teatteri tunnetaan sosiaalikriittisistä, yhteiskunnan mukaansa tempaavista esityksistään. Ojasoon eron vaatijoiden joukossa oli poliitikkoja, joita Ojasoon ohjaukset ovat pilkanneet ja arvostelleet.

Uhri kuitenkin ilmoitti tällä viikolla Viron lehdistössä suostuneensa sovitteluun vain välttyäkseen julkisuudelta ja suojellakseen asianosaisten läheisiä.

Tiit Ojasoo on yhdessä puolisonsa, NO99:n taiteellisen johtajan, Ene-Liis Semperin, kanssa perustanut Teatteri NO99:n ja tehnyt siitä kansainvälisesti menestyneimmän virolaisen nykyteatterin. He ilmoittivat ennen skandaalin puhkeamista vetäytyvänsä vuodeksi hengähdystauolle. Väliaikaisesti teatteria johtaa dramaturgi Eero Epner.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat