Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birds on kerännyt lipputuloja enemmän kuin mikään muu suomalainen elokuva

Elokuva on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 11. eniten lipputuloja tuottanut elokuva tänä vuonna

Kulttuuri
 
Sony Pictures
Angry Birds -elokuvan ensi-ilta oli Yhdysvalloissa 20. toukokuuta 2016.
Angry Birds -elokuvan ensi-ilta oli Yhdysvalloissa 20. toukokuuta 2016. Kuva: Sony Pictures

Suomalaisen peliyhtiö Rovion videopelisarjaan perustuva animaatioelokuva The Angry Birds Movie on kerännyt lipputuloja enemmän kuin mikään muu osittainkaan suomalainen elokuva aikaisemmin.

Kuukaudessa se on kerännyt maailmanlaajuisesti jo miltei 328 miljoonan dollarin eli 290 miljoonan eron lipputulot. Se on tällä hetkellä 11. eniten lipputuloja tuottanut elokuva tänä vuonna, käy ilmi Box Office Mojon uusimmista tilastoista.

Artikkeliin liittyvät

Aiemmin ”suomalaiselokuvien” kärkipaikkaa piti hallussaan Renny Harlinin ohjaama toimintaelokuva Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli (1990), jonka lipputulot ovat 250 miljoonaa dollaria.

Tuotantokustannuksiltaan Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli ja The Angry Birds Movie ovat lähes tismalleen saman kokoluokan elokuvia. Harlinin elokuvan tuotantokustannukset olivat noin 70 miljoonaa dollaria, Clay Kaytisin ja Fergal Reillyn ohjaaman Angry Birds -animaation budjetti oli puolestaan 73 miljoonaa dollaria.

Angry Birds -elokuvan tuloista lähes 69 prosenttia tulee Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelta.

Luonnollisesti Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli -elokuvan ja The Angry Birds Movien suomalaisuus on kovin teoreettinen, koska ne ovat periaatteessa amerikkalaisia tuotantoja – olkoonkin, että molemmissa elokuvissa on vahva suomalainen panos. Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli -elokuvan ohjaaja on suomalainen – kuten on myös peliyhtiö Rovio, jonka osuus The Angry Birds Moviessa on keskeinen.

Angry Birds on vetänyt myös katsojia enemmän kuin mikään toinen suomalainen elokuva. Tarkkojen lukujen saaminen on mahdotonta, koska monissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, elokuvien kävijämääriä ei tilastoida.

Eurooppalaisessa Lumiere-tilastossa katsotuin suomalaiselokuva on tähän mennessä ollut monikansallinen animaatio Niko – Lentäjän poika (2008). Seuraavalla sijaa on pitänyt sen jatko-osa Niko 2 – Lentäjäveljekset (2012). Niko-animaatiolla on ollut noin kolme miljoonaa katsojaa 23 maan teattereissa.

Seuraavilla sijoilla ovat Aki Kaurismäen elokuvat Mies vailla menneisyyttä (2002) ja Le Havre (2011).

Angry Birds -elokuva ponnahtaa jo nyt isolla loikalla tilaston ykköspaikalle. Animaatiolla on jo nyt katsojia vähintäänkin kymmenen kertaa enemmän kuin Niko – Lentäjän pojalla. Se merkitsee reilusti yli 35 miljoonaa, todennäköisesti yli 40 miljoonaa katsojaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat