Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvää Johannes Kastajan syntymäpäivää ja ramadania – testaa käsityksesi islamin ja kristinuskon eroista

Nyt vietetään merkittävää kristillistä juhlaa, ja samaan aikaan on käynnissä muslimien paastokuukausi ramadan. Selvitä testin avulla, ovatko käsityksesi näiden uskontojen eroista oikeita.

Kulttuuri
 

Missä pyhässä kirjassa vaaditaan naista käyttämään huivia? Entä mikä yhteys muslimien sianlihan syöntikiellolla on kristinuskoon?

Parhaillaan vietettävän ramadan-kuukauden eli muslimien paastonajan ja kristillisen juhlan juhannuksen innoittamina HS on koonnut tietovisan, jonka vastauksissa kerrotaan islamin ja kristinuskon suhteesta.

Visassa puretaan myös yleisiä islamiin liittyviä myyttejä eli kuvitelmia ja uskomuksia, jotka eivät välttämättä pidä paikkaansa tai ainakin niitä olisi syytä problematisoida.

 

Visaa varten on haastateltu:

  islamin tutkimuksen ja arabian kielen yliopistonlehtoria Sylvia Akaria sekä tutkijatohtori Ilkka Lindstedtiä Helsingin yliopiston maailman kulttuurien laitokselta

  historian tutkijaa Miikka Tammista Tampereen yliopistosta

  uskontotieteen professoria Matti Kamppista Turun yliopistosta

  uskontotieteen professoria Tuula Sakaranahoa Helsingin yliopistosta

  eksegetiikan tohtorikoulutettavaa Anna-Liisa Tolosta ja Uuden testamentin ja varhaiskristillisen kulttuurin professoria Petri Luomasta Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat