Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Limingan musiikkileiri viettää 50-vuotisjuhliaan Star Warsin tahtiin

Perinteinen orkesterileiri on laajentanut toimintaansa esiintymiskoulutukseen ja muskareihin.

Kulttuuri
 
Kai Tirkkonen
Heidi Mantere
Heidi Mantere Kuva: Kai Tirkkonen

Sinfoniaorkesteristaan tunnettu Limingan musiikkileiri juhlistaa 50-vuotista historiaansa tänä vuonna klassisen orkesterimusiikin lisäksi muun muassa Star Wars-elokuvamusiikilla. Orkesteria johtaa Mikk Murdvee. Tiistaina alkava leiri kokoaa Liminkaan pari sataa lasta ja aikuista.

Julkisuudessa on tänä kesänä kerrottu musiikkileirien talousvaikeuksista. Suomen vanhin orkesterileiri, Klemetti-opiston 55-vuotias Nuorison Orkesterikurssi ehti kertoa kesäkuussa lopettavansa kun se sai yllättäen lahjoituksen, joka turvaa leirin jatkuvuuden.

Limingan leirin toiminnanjohtaja Heidi Mantere kertoo, että taantuma on kouraissut myös Limingan leirin kunnallista tukea. Leiri on kuitenkin rakentanut uusia yhteistyömalleja paikallisten yritysten ja muun muassa Oulun konservatorion kanssa.

Mantereen kaudella leiri onkin laajentanut toimintaansa orkestereista paitsi puhallinorkesteriin, myös muun muassa esiintymisvalmennukseen, afrikkalaiseen rummutukseen ja muskareihin.

Musiikillisesti Manteretta huolettaa eniten pula puhallininstrumenttien opiskelijoista. ”Puhallinorkesteriin on vuosi vuodelta vaikeampi saada soittajia”, hän toteaa.

Leirin suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi, että Limingan menestys piilee juuri leirin laaja-alaisuudessa. ”On siis kuunneltu, mitä leiriltä halutaan”, Niinistö kiittää tervehdyksessään.

Oikaisu 28.6. klo 12:05: Heidi Mantereen titteli on toiminnanjohtaja eikä taiteellinen johtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat