Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italialainen näyttelijälegenda, Helsingin olympialaisissa uinut Bud Spencer on kuollut

Spencer tunnettiin erityisesti humoristisista lännenelokuvista, niin sanotuista spagettiwesterneistä, joita hän teki yhdessä Terence Hillin kanssa.

Kulttuuri
 
ITF / SRL
Bud Spencer (oik.) päiväämättömässä kuvassa luotetun kollegansa Terence Hillin kanssa.
Bud Spencer (oik.) päiväämättömässä kuvassa luotetun kollegansa Terence Hillin kanssa. Kuva: ITF / SRL

Italialainen näyttelijä Bud Spencer on kuollut 86-vuotiaana, kertovat muiden muassa italialaislehdet La Stampa ja La Repubblica. Spencerin perhe vahvisti kuoleman hänen virallisella Facebook-sivullaan.

Spencerin poika kertoi, että hänen isänsä viimeinen sana oli ”kiitos”.

Spencer tunnettiin erityisesti humoristisista lännenelokuvista, niin sanotuista spagettiwesterneistä, joissa hän esiintyi yhdessä Terence Hillin kanssa. Kaksikko teki toimintakomedioita 1960-luvulta 1990-luvulle.

Spencerin oikea nimi oli Carlo Pedersoli. Taiteilijanimi pohjautui Budweiser-olueen ja yhdysvaltalaiseen näyttelijään Spencer Tracyyn.

Spencer oli myös huippu-uimari. Hän edusti Italiaa olympialaisissa Helsingissä 1952 ja Melbournessa 1956. Vesipallossa hän voitti Italian mestaruuden vuonna 1954.

Spencer ehti värikkään elämänsä aikana myös työskennellä Italian konsulaatissa Brasiliassa 1940-luvulla, perustaa yhä toiminnassa olevan lentoyhtiön Mistral Airin vuonna 1981 ja pyrkiä valtuutetuksi Lazion aluevaaleissa Silvio Berlusconin Forza Italia -puolueen ehdokkaana vuonna 2005.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat