Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuluisat hahmot alasti sängyssä

Kulttuuri
 
Ilkka Mattila Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n musiikkitoimittaja.
Kuvakaappaus Kanye Westin uudesta musiikkivideosta.
Kuvakaappaus Kanye Westin uudesta musiikkivideosta.

Maailman tunnetuin rap-artisti Kanye West julkaisi viime viikonloppuna uuden musiikkivideon.

Muodollisesti se on Famous-kappaleen musiikkivideo. Kappale on peräisin Westin keväällä ilmestyneeltä albumilta The Life of Pablo, ja singlenä se julkaistiin jo huhtikuussa.

Toistaiseksi vain Tidal-suoratoistopalvelun kautta nähtävässä videossa on kyse kuitenkin jostakin ihan muusta.

Sen alussa näytetään kuvia pilvistä ja sen jälkeen päädytään kuvaamaan nukkuvia alastomia ihmisiä. Kuva on rakeista, ja näyttää kuin se olisi kuvattu salaa kännykkäkameralla.

Nukkuvien alastomien ihmisten joukosta erottuu tuttuja yhdysvaltalaisia superjulkkiksia: countrytähti Taylor Swift, tv-julkkis, entinen mies ja entinen olympiavoittaja Caitlyn Jenner, malli Amber Rose, laulaja Rihanna, laulaja Chris Brown, Voguen päätoimittaja Anna Wintour, näyttelijä Bill Cosby, Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump, muiden muassa. Joukon keskellä nukkuvat West itse ja hänen vaimonsa Kim Kardashian.

Yli kymmenen minuuttia kestävässä videossa kuullaan Famous-kappaletta noin kaksi minuuttia. Seuraavan neljän minuutin ajan kamera kulkee nukkuvien alastomien superjulkkisten yli ja ääniraidalta kuuluu vain hengityksen tuhinaa, kunnes kappale jatkuu.

Famous-video on herättänyt valtavaa kohua, vaikka lähes heti kävi ilmi, että Westin pariskuntaa lukuun ottamatta muut kuuluisat ihmiset on tuotu videoon kuvankäsittelyllä.

Kanye West sanoi Vanity Fairin haastattelussa halunneensa näyttää 12 maailman kuuluisinta ihmistä sängyssä. West ei tue eikä vastusta ketään videon hahmoista, vaan luonnehtii videota ”kommentiksi kuuluisuudesta”.

Se on osuva luonnehdinta. Famous-video kuvaa maailmaa, jossa kuuluisuus on ajanut kaiken muun ohi.

Siinä suurvallan sotaan johtanut presidentti on yhtä merkittävä kuin laulaja, joka tunnetaan parhaiten vaimonsa pahoinpitelijänä tai seurapiiriperheen tytär, joka tunnetaan nettiin vuotaneesta seksivideosta ja tosi-tv-sarjasta.

Heidän keskellään makaa Kanye West, joka on itsekin muuttunut hahmoksi, joka tunnetaan koko ajan paremmin kuuluisuudestaan ja koko ajan vähemmän tekemästään musiikista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat