Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siionin laulut on tällä hetkellä ladatuin mobiilisovellus Suomessa

Vanhoillislestadiolaisten maksullinen laulukirjasovellus tuottaa nyt iTunesissa enemmän kuin Tinder tai Supercellin pelit.

Kulttuuri
 
juha metso
Siionin laulut perinteisessä kirjamuodossa.
Siionin laulut perinteisessä kirjamuodossa. Kuva: juha metso

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen julkaisema Siionin laulut -sovellus tuottaa Suomessa nyt enemmän kuin seuranhakupalvelu Tinder tai Supercellin suosituin peli Flash Royale. Tavanomaisesti hengelliset sovellukset eivät myy enemmän kuin mobiilipelit.

Vanhoillislestadiolaisten laulukirja on tuottavimpien sovellusten kärkipaikoilla niin Android-sovelluksena kuin iTunesissa. Mobiiliin tilattava 15 euron hintainen laulukirjasovellus sisältää SRK:n kustantaman Siionin laulujen uudistetun kokoelman ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon virsikirjan.

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen julkaisupäällikkö Ari-Pekka Palola ei näe latausinnossa sinänsä mitään dramaattista. Koko Suomi ei ole äkisti uskossa.

”Kysyntä Siionin laulujen mobiilisovellukselle on ollut koko ajan tasaista ja se on ollut vuosikausia yksi ladatummista sovelluksista Suomessa”, Palola kertoo.

Hän arvelee, että nykyinen piikki johtuu osin siitä, että pitkään työstetty Siionin laulujen uudistettu laitos on nyt vihdoin valmistunut. Se otetaan virallisesti käyttöön tänään vuoden 2016 suviseuroissa Torniossa, jotka järjestetään 1.– 4. heinäkuuta Tornion Liakan kylässä kymmenisen kilometriä Tornion keskustasta itään. Paikalle odotetaan noin 70 000 vierasta.

Julkaisupäällikkö Ari-Pekka Palola uskoo, että Siionin laulujen mobiilisovelluksesta kiinnostuneiden uskovaisten kokonaismäärä on noin sadantuhannen kieppeillä. Hän muistuttaa, että iso osa heistä on kaiken lisäksi diginatiiveja, alle 17-vuotiaita nuoria.

Kysyntä ilahduttaa häntä, koska Siionin laulujen mobiiliversio on nimenomaan uskonnolliseen käyttöön. Siinä ei ole mitään viihdeulottuvuutta.

”SRK lähti digimaailmaan jo 2009, jolloin Siionin lauluista tehtiin cymbal-sovellus. Sen jälkeen ovat tulleet mukaan aika nopeasti myös muut mobiilisovellukset – sellaiset alustat kuin iTunes tai Android”, Palola jatkaa.

Siionin laulujen uudistettu kokoelma on vanhoillislestadiolaisten virallinen laulukirja. Uusina lauluina mukana ovat mm. Kunniaasi ylistämme, Jumalan luona kaikuu ja Tämän päivän, Herra, vielä. Siinä on lähes 400 hengellistä laulua. Edellinen kokoelma hyväksyttiin SRK:n kokouksessa vuonna 1976. Nykyinen uudistyö alkoi vuonna 2008.

Siionin laulujen ja virsien kokoelmaa on käytetty vuodesta 1916. Lestadiolaisuudet alkoivat julkaista muutamia omia laulua sisältäviä lauluvihkosia jo 1870-luvulla. Herännäisten eli körttiliikkeen virsikirjan Siionin virsien ensimmäinen laitos ilmestyi sen sijaan 1790. Se oli suomennettu Ruotsin herrnhutilaisten laulukirjasta.

Siionin laulut mobiilisovelluksena.
Siionin laulut mobiilisovelluksena.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat