Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moskovan Bolšoi ja Madridin Teatro Real Savonlinnan oopperajuhlille 2017

Espanjalaisorkesteria johtaa Santtu-Matias Rouvali Sibeliuksen Kullervossa, ohjelmistossa myös Belliniä.

Kulttuuri
 
Reijo Hietanen
Santtu-Matias Rouvali
Santtu-Matias Rouvali Kuva: Reijo Hietanen

Savonlinna

Moskovan Bolšoi-teatteri esittää kesällä 2017 Savonlinnan oopperajuhlilla Pjotr Tšaikovskin Jolanta-oopperan ohjauksen sekä Jevgeni Oneginin Tugan Sohijevin johtamana konserttiversiona.

Myös Madridin Teatro Real vierailee Savonlinnassa ensi kesänä. Ohjelmassa on Bellinin Puritaanit sekä yllätysvetona Jean Sibeliuksen orkesteriteos Kullervo baritonille, mezzosopraanolle, kuorolle ja orkesterille. Solisteina ovat Johanna ja Ville Rusanen. Espanjalaisorkesteria johtaa Kullervossa Santtu-Matias Rouvali.

Savonlinnan oopperajuhlien omia tuotantoja ovat ensi vuonna Katariina Lahden ohjaus Mozartin Ryöstö Seraljista -oopperasta sekä Giuseppe Verdin Rigoletto David McVicarin uutena ohjauksena.

Jo aikaisemmin on kerrottu, että Suomen satavuotisjuhlia vietetään Savonlinnassa myös Aulis Sallisen Linna vedessä -teoksen kantaesityksellä ja Sallisen Kullervo-oopperan paluulla.

Tänä kesänä Savonlinnan oopperajuhlat alkavat 8. heinäkuuta. 85 prosenttia lipuista on jo myyty, kaikki Mozartin Don Giovannin esitykset on loppuunmyyty ja Ravennan festivaalin esitykset Verdin Macbethista on lähes loppuunmyyty.

Kaikkiin muihin tämän kesän produktioihin on yhä lippuja, jopa supertähti Riccardo Mutin johtamaan Ravennan festivaalin konserttiin.

Ravennan festivaalin lisäksi juhlilla vierailee tänä kesänä myös Teatro Regio Torino, jonka ohjelmassa on Puccinin La Bohème ja Bellinin Norma. Savonlinnan oopperajuhlien omia uusia produktioita ovat tänä kesänä Verdin Otello ja Leoš Janáčekin Kuolleesta talosta.

Koko ohjelma on osoitteessa www.operafestival.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat