Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Provinssi pudotti rockin pois nimestä, mutta Nightwish, Rammstein, hassut peruukit, lävistykset ja kaljakeissit pysyvät

”This is not a concert, this is a fucking party”, Harlemista Seinäjoelle tupsahtanut A$AP Ferg ripitti jäyhää rokkiyleisöä.

Kulttuuri
 
Tomi Palsa
Olavi Uusivirta sai esiintyä vielä aurinkoisessa säässä torstain ensimmäisenä päälavan esiintyjänä.
Olavi Uusivirta sai esiintyä vielä aurinkoisessa säässä torstain ensimmäisenä päälavan esiintyjänä. Kuva: Tomi Palsa

Seinäjoki

Viime vuonna nimestään rock-lopun pudottanut Provinssi on totisesti nykyisin muutakin kuin rockia, mutta sen kävijöistä suuri osa on silti rock-orientoituneita. Metallibändipaidat, lävistykset, hassut peruukit ja maksimaaliset kaljakeissit kuuluvat Provinssiin edelleen siinä missä pienpanimo-oluet ja katumuoti Flow'hun.

Seinäjoen festivaali on kuitenkin vuosi vuodelta kohottanut ilmettään ja ottanut harppauksia kohti visuaalisesti näyttävämpää ja monipuolisempaa festivaalia.

Provinssi mainostaa olevansa nykyisin paljon muutakin kuin musiikkia – ja sitä se totisesti onkin. Kymmenessä vuodessa muutamat nakkikojut ovat vaihtuneet laajaan valikoimaan ruokakojuja, ja alueelta löytyy jopa pari á la carte -ravintolaa.

Lisäksi esiintyjiä voi katsella maailmanpyörästä tai tehdä benji-hypyn.

Perinteinen provinssikävijä vaikuttaisi olevan silti musiikkimaultaan yhä konservatiivinen – ainakin jos katsoo pääesintyjien nimiä.

Sekä Nightwish että Rammstein ovat esiintyneet Provinssissa useita kertoja, Nightwish ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten, Rammstein 14 vuotta sitten. Juuri näiden yhtyeiden odotetaan olevan edelleen suurimpia vetonauloja

Torstaina tuore suomalaispoppari Elias Gould onnistui haalimaan lavan eteen vain satakunta nuorta kuulijaa. Harlemista saakka keskelle Seinäjokea tupsahtanut A$AP Ferg jo houkutteli enemmänkin kiinnostuneita, mutta miehestä paistoi, ettei hän ollut tottunut ihan niin jäyhään vastaanottoon.

”This is not a concert, this is a fucking party! Come to the front muthafuckers”, Ferg kuittaili.

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut norjalainen lahjakkuus Aurora sai yleisön voimakkaalla taideopopillaan lähinnä hiljaiseksi ja uteliaaksi, kun taas kotimaisen Circlen kokeellinen, pinkinsävyinen nahkahousumeininki oli selkeästi liian hämmentävää torstain yleisölle.

Kourallinen lävistettyjä faneja löytyi lavan etuosaan, mutta muu yleisö pysyi turvallisella etäisyydellä Mika Rätön loitsuamisesta.

Tänä vuonna Provinssi on varsinkin rapin, hiphopin ja metallin juhlaa. Siksi olikin pettymys, että odotettu newyorkilainen tiukan asenteen rap-artisti Action Bronson perui keikkansa sairastapauksen vuoksi. Tilalle järjestäjät saivat suomirapia Ruger Hauerin muodossa, mikä oli festivaalille helppo veto, sillä yhtyeen muodostavista kolmesta artistista kaksi on jo muutenkin soolokeikalla Provinssissa.

Provinssin kohdalle on sattunut karvaita peruutuksia aiemminkin. Suurimpia niistä lienee Amy Winehousen viimetipan peruminen vuonna 2007, joka korvattiin teinipoikien tuoreella powermetal-yhtyeellä, Sturm und Drangilla.

Vuonna 2001 Outkastin peruuntuminen korvattiin Ultra Bralla, Neil Youngia sai puolestaan paikkailla Kolmas nainen vuonna 1997.

Provinssissa vieraili torstaina noin 18 000 kävijää. Lauantaista järjestäjät odottavat kaikkien aikojen yleisöennätystä.

Riina Aarrekorpi
Ensimmäiset vieraat saapuivat Törnävän festivaalialueelle torstaina iltapäivällä.
Ensimmäiset vieraat saapuivat Törnävän festivaalialueelle torstaina iltapäivällä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat