Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavo Väyrynen julkisti itsestään kuvan Kekkosena – esittää taas itse kirjoittamassaan näytelmässä pääroolin

Urho ja hänen kisällinsä -näytelmän ensi-ilta on 22. heinäkuuta Pohjanrannan kesäteatterissa.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Pohjanrannan kesäteatteri
Paavo Väyrynen Urho Kekkosena. ”Kaljun saa tehdyksi peruukilla”, Väyrynen kertoo kesäteatterin verkkosivuilla.
Paavo Väyrynen Urho Kekkosena. ”Kaljun saa tehdyksi peruukilla”, Väyrynen kertoo kesäteatterin verkkosivuilla. Kuva: Pohjanrannan kesäteatteri

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen julkaisi perjantaina Facebook-sivullaan kuvan itsestään Urho Kekkosena. Kyseessä on rooliasu, sillä Väyrynen esittää entistä presidenttiä itse kirjoittamassaan näytelmässä Urho ja hänen kisällinsä. Näytelmän ensi-ilta on Pohjanrannan kesäteatterissa Keminmaalla 22. heinäkuuta.

Näytelmässä esiintyy roolihenkilönä myös Paavo Väyrynen, jota esittää harrastajanäyttelijä Janne Kaisanlahti. Näytelmä koostuu pääosin keskusteluista, joita Urho Kekkonen käy maaherra Martti Miettusen ja Paavo Väyrysen kanssa.

Väyrynen tunnetaan polittisen uransa lisäksi kovana lukumiehenä – onhan hän todennäköisesti maailman ainut ihminen joka on lukenut Dostojevskin tuotannon kolmessa päivässä.

Väyrysen teatteriharrastus on toistaiseksi jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka hän kirjoitti ensimmäisen näytelmänsä jo vuonna 2014. Myös se esitettiin Pohjanrannan kesäteatterissa, ja tuolloinkin Väyrynen näytteli itse päärooliin. Näytelmä kertoi maanviljelijä Matti Niemelän elämäntarinan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat