Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuskan pääesiintyjä Ghost esitti humoristisen satanistishown

Tuskassa oli tarjolla Ghostin pop-vaikutteista metallia ja Hatebreedin ääriraskasta vihaa.

Kulttuuri
 
Jussi Alroth
Akseli Valmunen / HS
Ghost esiintyi laulaja Papa Emeritus III:n johdolla Tuskassa lauantaina.
Ghost esiintyi laulaja Papa Emeritus III:n johdolla Tuskassa lauantaina. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Ruotsalainen Ghost otti Tuskan päälavan omakseen lauantai-iltana. Sadekuuroista huolimatta yhtye piti yleisön otteessaan alusta loppuun.

Melodista metallia soittava, naamioitunut ja vahvasti visuaalinen Ghost soitti Tuskassa edellisen kerran vuonna 2011.

Silloin bändi oli kakkoslavan päiväesiintyjä. Viidessä vuodessa Ghost on noussut suosiossa sille tasolle, että se oli itsestäänselvä festivaalin pääesiintyjä. Ghostin viime vuonna ilmestynyt kolmas levy, Meliora, oli arvostelumenestys. Ghost on soittanut Suomessa useita loppuunmyytyjä keikkoja – Tuskassa moni odotti nimenomaan Ghostin esiintymistä.

Musiikillisesti Ghost on 1980-luvun hard rockin ja voimametallin perinteen jatkaja. Yhtye soittaa kevyttä metallia, joka on ajoittain suorastaan poppia. Voisi jopa puhua Abba-vaikutteista. Tarttuvien melodioiden tekijänä Ghost on yksi parhaita metallibändejä tällä hetkellä.

Kevyet melodiat ovat hauskasti ristiriidassa kappaleiden sanoitusten kanssa. Ghostin tekstit ovat suoraa ja avointa saatananpalvontaa. Chapel of Ritual on kepeä pophitti, jonka kertosäkeessä lauletaan ihmisten uhraamisesta.

Ghostin laulaja on Papa Emeritus III, eräänlainen antipaavi tai pahan piispa. Tuskassa kuultu Con Clavi Con Dio alkaa sanoilla ”Lucifer/We are here/For your praise/Evil one”. Kappaleen aikana Papa Emerituksella oli kädessään suitsutusastia. Bändi leikkii uskonnollisella kuvastolla ja kääntää ne tietysti nurinpäin. Ghostin jäsenet ovat anonyymejä. Papa Emerituksen kasvot on maalattu pääkallon näköisiksi ja bändin muilla jäsenillä oli keikalla sarvipäiset naamiot.

Kaikki on tietysti tehty enintään puoliksi tosissaan. Ghost on huumoria ja sellaisena erittäin tarttuvaa.

Hauskanpito oli kaukana, kun sunnuntaina päälavalla soitti yhdysvaltalainen Hatebreed. Synkkä sadesää sopi hyvin Hatebreedin yrmeän aggressiiviseen soittoon, joka yhdistää punkia, hardcorea ja metallia.

Hatebreed muistuttaa siitä, mistä metallimusiikki alkoi. Se sai ensimmäiset vaikutteensa juuri punkista ja hardcoresta 1980-luvun alkuvuosina ja kasvoi siitä omaksi musiikinlajikseen.

Hatebreedin ääriraskas musiikki on kuitenkin pohjimmiltaan positiivista. Vihan tarkoitus on vain tuhota se, mikä estää uutta syntymästä. Kaiken vimman ja aggression takaa laulaja Jamey Jastan äänestä kuuluu huuto hyvän puolesta.

Akseli Valmunen / HS
Sateesta huolimatta tunnelma vain kohosi Ghostin keikan aikaan Tuskassa.
Sateesta huolimatta tunnelma vain kohosi Ghostin keikan aikaan Tuskassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat