Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmea suomalaiskirjaa voi lukea rajattomasti: kirjastot edistävät sähkökirjojen yleistymistä

Koko kansa lukee -kampanja kestää kolmen viikon ajan

Kulttuuri
 
Taika Dahlbom
Kimmo Taskinen
Heinäkuussa vietetään valtakunnallista sähkökirjakampanjaa.
Heinäkuussa vietetään valtakunnallista sähkökirjakampanjaa. Kuva: Kimmo Taskinen

Kirjastot edistävät sähkökirjojen yleistymistä niille omistetulla kampanjalla. Koko kansa lukee -kampanjassa avataan kolme kirjaa kaikkien suomalaisten vapaasti luettavaksi.

Tommy Hellstenin Pysähdy, olet jo perillä -elämäntaitoteos, Matti Laineen Merkitty mies -dekkari ja Karin Erlandsonin Minkriket -esikoisromaani ovat rajattomasti luettavissa 4.7.–27.7.2016 osoitteessa ekirjasto.kirjastot.fi.

”Rajattomuus tarkoittaa, että kaikki kaksi miljoonaa kirjastokortin haltijaa voivat lukea näitä kirjoja yhtä aikaa. Normaalisti e-kirjaston kirjoja voi lukea vain muutama lukija yhtä aikaa. Kampanjakirjojen laina-aika on tavanomaiset kaksi viikkoa lainahetkestä lähtien”, kertoo informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta.

Sähkökirjan lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite, esimerkiksi älypuhelin tai tabletti.

”Heinäkuu on valittu kampanja-ajaksi siksi, että se näkyy omissa ja muiden alan toimijoiden tilastoissa aikana, jolloin e-kirjoja lainataan paljon”, Hjelt toteaa.

Valtakunnallinen sähkökirjakampanja järjestetään toista kertaa. Vuonna 2015 kampanjan lainatuin sähkökirja oli Tommi Kinnusen Neljäntienristeys (WSOY 2014), jota lainattiin kampanjan aikana noin tuhat kertaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat