Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietovuotaja Edward Snowden esiintyy Harry Potter -näyttelijän kanssa teatterissa – videotekniikan avulla

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
HS & Reuters
Edward Snowden (vas.) ja Daniel Radcliffe
Edward Snowden (vas.) ja Daniel Radcliffe Kuva: HS & Reuters

Tietovuotaja Edward Snowden esiintyy Daniel Radcliffen keskustelukumppanina Privacy -näytelmässä The Public -teatterissa videon kautta, uutisoi The New York Times. Video nauhoitettiin etukäteen, sillä Snowden on edelleen etsintäkuulutettuna maanpaossa Moskovassa.

Dokumenttinäytelmä kertoo siitä, miten henkilökohtaisesta ja yksityisestä on tullut julkista digitaalisen kehityksen takia. Snowden esittää näytelmässä itsenään omia käsityksiään yksityisyydestä. Radcliffe esittää lavalla kirjoittajaa.

Käsikirjoittajat James Graham ja Josie Rourke ovat haastatelleet poliitikkoja, tutkijoita ja toimittajia ja muodostaneet näytelmän vuorosanat näiden haastattelujen ja Shakespearen Myrsky -näytelmän perusteella. Myrsky valikoitui näytelmän pohjaksi, sillä se on lähestulkoon saman pituinen kuin iTunesin käyttäjäehdot.

Snowden esiintyi viimeksi videolinkin avulla Roskilden festivaalien ennakko-ohjelmanumerona. Hänet on etsintäkuulutettu, sillä hän vuosi julkisuuteen asiakirjoja Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviranomaisen NSA:n kansainvälisestä vakoiluoperaatiosta vuonna 2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat