Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nooan arkin ”kopio” aukeaa huomenna Yhdysvalloissa – museossa on näytteillä muun muassa dinosauruksia

Kreationistit ovat rakentaneet Nooan arkin Raamatussa mainittujen mittojen mukaan. Sen tarkoitus on todistaa luomiskertomuksen paikkansapitävyys.

Kulttuuri
 
Taika Dahlbom
John Minchillo / AP
Dinosaurukset kiinnostavat lapsia myös Kentuckyn Nooan arkissa.
Dinosaurukset kiinnostavat lapsia myös Kentuckyn Nooan arkissa. Kuva: John Minchillo / AP

Nooan arkki -museo Arc Encounter avautuu yleisölle Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa torstaina. Museon puuhamiehinä ovat olleet Raamatun luomiskertomukseen kirjaimellisesti uskovat ja evoluution kieltävät kristityt kreationistit.

Kentuckyn Nooan arkkia mainostetaan jäljennöksenä alkuperäisestä Nooan arkista.

155-metrinen puurakennelma on suunniteltu Raamatun Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa mainittujen mittojen mukaan. Siinä on kuitenkin seitsemän kerrosta, kun Raamatussa arkissa mainitaan olevan kolme kerrosta.

Museon ja teemapuiston rakentaminen maksoi yli 100 miljoonaa dollaria. Varat kerättiin lahjoituksina.

Nyt avautuva museo on saman kristillisen organisaation ylläpitämä kuin kreationismimuseo The Creation Museum. Se avautui vuonna 2006 ja sijaitsee 65 kilometrin päässä uudesta museosta. Molempien näyttelyt perustuvat Raamatulle ja ajatukselle, että maapallo on noin 6000 vuotta vanha.

Näyttelyissä esitetään muun muassa, että ihmiset ja dinosaurukset elivät maan päällä samaan aikaan ennen vedenpaisumusta. Nooan arkin näyttelyssä onkin mukana myös vauvadinosauruksia nykyään elävien eläinten ja Nooan perheen ohella. Tieteellisen tiedon mukaan dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon noin 65 miljoonaa vuotta ennen nykyihmisen kehittymistä.

Museoita on kritisoitu tieteenvastaisen ajattelun levittämisestä. Raamatussa mainittua Nooan arkkia ei ole ole etsimisestä huolimatta löydetty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat