Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marvel-kustantamon uusi Ironman-sarjakuvahahmo on 15-vuotias musta tyttö

Mustan hahmon luominen on laajasti tulkittu kustantamon viimeisimmäksi yritykseksi lisätä sen sarjakuvahahmojen monimuotoisuutta.

Kulttuuri
 
Marvel
Riri Williams on Ironman-sarjakuvan uusi päähahmo.
Riri Williams on Ironman-sarjakuvan uusi päähahmo. Kuva: Marvel

Yhdysvaltalainen Marvel-sarjakuvakustantamo aikoo tuoda suosittuun Ironman-sarjakuvaansa uuden päähahmon. Tony Starkin hahmon, joka on keski-ikäinen, valkoinen miljardööri, korvaa vastaisuudessa Riri Williams, 15-vuotias musta tyttö ja opiskelija kuuluisassa MIT-yliopistossa. Uudesta hahmosta kertoi kustantamon Ironmania kirjoittava Brian Michael Bendis Time-lehden haastattelussa tiistaina.

Bendis kertoo, että uusi hahmo korvaa vanhan tänä vuonna ilmestyvässä kahdeksanosaisessa sarjakuvassa Civil War II, joka kertoo Marvelin eri sarjakuvahahmojen sisällissodasta.

Ironman-hahmo on tullut Suomessakin tunnetuksi erityisesti kolmesta sarjakuvien elokuvafilmatisoinnista, joista ensimmäinen tuli teatterilevitykseen vuonna 2008.

Elokuvissa Riri Williamsia ei kuitenkaan välttämättä aivan pian nähdä, sillä Ironmania elokuvissa näyttelevä Robert Downey Jr. on lehtitietojen mukaan jo kiinnitetty kolmeen Marvelin elokuvatuotantoon vuoteen 2019 asti. Downy Jr:n tähdittämät Ironman-elokuvat ovat olleet erittäin suosittuja. Ne ovat tuottaneet teatterilevityksessä maailmanlaajuisesti yli kaksi miljardia euroa.

Mustan hahmon luominen on laajasti tulkittu kustantamon viimeisimmäksi yritykseksi lisätä sen sarjakuvahahmojen monimuotoisuutta. Viime vuosina kustantamo on sarjakuvissaan rikkonut hahmojensa perinteisiä rooleja ja esitellyt muun muassa naispuolisen Thor-hahmon sekä latinon Hämähäkkimies-hahmon.

Bendisin mukaan kustantamon sisällä on jo pitkään haluttu heijastaa oikean maailman ihmiskirjoa myös sarjakuvissa ja niiden hahmoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat