Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katso edes nämä viisi keikkaa Ruisrockissa

Kuuntele nuorisomusiikkia ja kerro kotona Patti Smithistä.

Kulttuuri
 
Andrew Benge / Redferns
Blood Orangen Devonte Hynes esiintyi viikko sitten Roskildessa.
Blood Orangen Devonte Hynes esiintyi viikko sitten Roskildessa. Kuva: Andrew Benge / Redferns

Jos katsot Turun Ruisrockin aikana viisi keikkaa, tässä läpi viikonlopun kantava aikatauluehdotus, jolla näet kaiken tarvittavan.

1. Vince Staples Merilavalla perjantaina 19.00.

Kalifornialaisräppäri Vince Staples on nyt siinä rajalla, jossa hän on riittävän suosittu, mutta riittävän undergroundia kiertääkseen Eurooppaa. Parin vuoden päästä se tuskin on enää realismia. Flow-festivaalin harmiksi Staples kiertää täällä heinäkuussa, mutta Ruisrock oli syystä haukkana: vierailu kun on Suomen räppikesän tärkein.

2. Jack Ü Niittylavalla perjantaina 00:15.

Skrillexin ja Diplon superduo on Ruisrockin nuorisomusiikkibuukkauksista hienoin. Pienin kerroin festivaalin parhaille sekunneille on, kun Where Are You Now’n megahitin delfiiniäänet ulvovat Ruissalossa – vaikka Justin Bieberin ääni tuleekin nauhalta.

3. Blood Orange Telttalavalla lauantaina 18.00.

Lauantai on Ruisrockille perinteinen kovien kotimaisten päivä. Ulkomaisista erityisin on kuudelta lavalle nouseva Dev Hynes, joka on yksi vuosikymmenen keskeisimmistä pop-auteureista ja esteettisistä virtuooseista. Upouusi Freetown Sound -levy on entistä hienostuneempaa 80-lukulaista kiiltosoulia, jonka pintaan on kuorrutettu syvä huoli mustien kohtelusta Yhdysvalloissa.

4. Saimaa Merilavalla sunnuntaina 14.00.

Viimeinen festivaalipäivä on tietysti ryytynein, mutta hidastuneen pään voi palauttaa ylikierroksille seuraamalla, kuinka Saimaa-yhtye Matti Mikkolan johdolla esittää syväpsykedeelisintä covermusiikkia Suomessa ikinä.

5. Patti Smith Niittylavalla sunnuntaina 19.00.

Lopuksi vinkki sinulle, nuori, joka maalaat naamasi fosforimaaleilla ja saavut Ruisrockiin katsomaan ensin Jack Ü:n, sitten Major Lazerin ja välissä kaikki hurjimmat tanssiaktit. Mene Patti Smithin keikalle, vaikutu ja kerro vanhemmillesi tapahtuneesta ja lähennä välejä perheeseesi osoittamalla, että kuuntelet sittenkin ”oikeaa” eli heidän nuoruutensa musiikkia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat