Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tangosuvun vesa Marco Lundberg on Suomen uusi tangokuningas

Lundbergin ja toiseksi tulleen Markku Uhlbäckin välillä käytiin aluksi tiukka kisa.

Kulttuuri
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tuomaristo antoi voiton Marco Lundbergille hänen komean ja perinteisen tangoäänensä vuoksi.
Tuomaristo antoi voiton Marco Lundbergille hänen komean ja perinteisen tangoäänensä vuoksi. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vuoden 2016 tangokuninkaan tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla on voittanut Marko Lundberg. Lundberg julistettiin voittajaksi torstai-iltana Seinäjoki-areenalla käydyn finaalin päätteeksi.

Taiteilijanimeä Marco Lundberg käyttävä 38-vuotias laulaja asuu Kuusankoskella. Hän toimii yrittäjänä ja keikkailee jonkin verran myös laulajana.

Lundberg ei ole sukunsa ainoa tangon tulkki. Esimerkiksi hänen isänsä veli oli 1960-luvun tangobuumin ykkösnimi Taisto Tammi (oik. Lundberg). Suomalaisten sydämiin itsensä laulanut Tammi tuli tunnetuksi erityisesti Tango merellä -kappaleesta. Häntä on tituleerattu myös Suomen ensimmäiseksi romanitähdeksi.

Marco Lundberg kertoi haaveilleensa tangokuninkuudesta jo pikkupojasta asti. Hän omisti voiton kyynelsilmin omalle Voitto -isälleen.

Tangoprinssin tittelin eli toisen sijan kisassa sai Markku Uhlbäck. 33-vuotias Uhlbäck on kotoisin Kuhmosta, mutta nykyään hän asuu Kuopiossa, jossa hän toimii alakoulun opettajana.

Kaksikon välillä käytiin kilpailun alkupuolella varsin tiukka kisa. Lundberg pääsi superfinaaliin vain kahden pisteen etukenossa.

Lopulta Lundberg voitti kuitenkin ylivoimaisesti, sillä voittajan valinnut tuomaristo oli sataprosenttisesti hänen puolellaan. Tuomaristo antoi voiton Lundbergille nimenomaan hänen komean ja perinteisen tangoäänensä vuoksi.

Tangotuomaristossa istuivat tänä vuonna muusikot Hanna-Riikka Siitonen, Helena Lindgren, Esa Nieminen ja Tomi Markkola sekä mentalisti Noora Karma.

Tangokuningasfinaalissa oli kaikkiaan kolme eri vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa koettiin kisan suurin yllätys, kun ennakkosuosikki Benjamin Enroth pudotettiin pois epävarman ja epävireisen suorituksen jälkeen. Nat Newborn -alter egostaan tunnettu laulaja Visa Luttinen joutui hänkin lähtemään tässä vaiheessa.

Kuuden alueraadin valintojen jälkeen kotimatkalle joutuivat vielä Petri Ritari ja Mika Lappalainen.

Vuoden 2016 tangokuningatar valitaan Seinäjoella lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat