Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudesta Pokémon-pelistä tuli hitti: Nyt pokémon-hahmoja etsitään älypuhelimen avulla ulkoilmassa

Pokémon Go -hittipeli ei ole vielä ladattavissa Suomessa, sillä se on ollut liian suosittu

Kulttuuri
 
Nintendo / Niantic
Pokémonit ilmestyvät Pokémon Gossa maastoon. Pelaajien on siis kuljettava ympäri lähiympäristöään etsimässä otuksia – ja luultavasti matkattava kauemmas, jos haluavat saada kokoelmaansa kaikki pokemonit.
Pokémonit ilmestyvät Pokémon Gossa maastoon. Pelaajien on siis kuljettava ympäri lähiympäristöään etsimässä otuksia – ja luultavasti matkattava kauemmas, jos haluavat saada kokoelmaansa kaikki pokemonit. Kuva: Nintendo / Niantic

Keskiviikkona ilmestyi yksi vuoden odotetuimmista mobiilipeleistä, Pokémon Go. Takavuosien Gameboy- ja korttipelin ja tv-sarja-spinoffin uusin inkarnaatio tuli ladattavaksi Yhdysvalloissa ja Australiassa – ja internet sekosi. Ja sitten pettyi. Kaikki johtuu siitä, että peli on niin koukuttava.

Pokémonien ensimmäinen aalto koettiin 1990- ja 2000-lukujen taitteessa.

Pokémonit olivat pieniä olioita, joita pelaajan piti kerätä joukkueeksi ja kouluttaa vahvoiksi. Peli oli supersuosittu, ja viimeistään sitä seurannut tv- ja elokuvasarja teki keltaisesta Pikachusta ja lippispäisestä Ashista pop-ikoneita.

Pokémon-pelejä on julkaistu tasaisesti Nintendon laitteille, vaikka suosio on vaihdellut. Pienet oliot ovat löytäneet jatkuvasti uusia pelaajia.

Nyt julkaistu Pokémon Go on sarjassa merkittävä poikkeus. Peli on ensinnäkin saatavilla sekä Android- että iPhone-puhelimille. Toiseksi Pokémon Go hyödyntää puhelinten paikannus- ja kameraominaisuuksia.

Pelin juju on siinä, että pokémonit ovat nyt piiloutuneet oikeaan maastoon. Pelaajan pitää kävellä ympäri kotiseutuaan ja yrittää bongata piileskeleviä pokémoneja, jotka nappaa mukaan ”poke-palloonsa.”

Pelaajan ympäristöstä löytyy lisäksi poke-pisteitä, joista voi kerätä bonuksia, sekä poke-saleja, joilla pokémoneillaan voi otella toisia pelaajia vastaan. Pelaajat siis kilpailevat kotikaupunkinsa Pokémon-herruudesta.

Supersuosituksi osoittautuneen pelin pelaajia on nähty törmäilemässä Yhdysvaltain kaduilla, osin tungokseksi asti.

Lieveilmiöiltäkään ei ole vältytty. Maanantaina Yhdysvalloissa kerrottiin ryöstäjistä, jotka olivat tehneet poke-pisteen ympäristöön väijytyksen ja ryöstäneet aseella uhaten paikalle saapuvia pelaajia.

Suosio on ollut niin kovaa, että pelin julkaisua on pitänyt lykätä suuressa osassa maailmaa. Tällä hetkellä peli on saatavilla lähinnä Yhdysvalloissa ja Australiassa. Syy on palvelimien liian kova rasitus

Suomen sovelluskaupoissa peliä ei vielä maanantaina ollut. Julkaisu on odotettavissa lähiaikoina, kun peliyhtiö saa järjestelmänsä toimimaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat