Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Game of Thrones -tähden näytelmäyleisön käytöksestä paisui kohu Britanniassa – nyt hän puolustaa faneja kiivaasti

Kohu sai alkunsa, kun teatterikriitikko Richard Jordan arvosteli Kit Haringtonin tähdittämän Tohtori Faustus -näytelmän nuorta yleisöä.

Kulttuuri
 
Toby Melville / Reuters
Kit Harington tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Game of Thrones.
Kit Harington tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Game of Thrones. Kuva: Toby Melville / Reuters

Game of Thrones -tähti Kit Harington puuttui englantilaislehdistön teatterijupakkaan, jota on puitu lehtien kulttuurisivuilla jo useiden päivien ajan.

Kohu sai alkunsa, kun The Stage -lehden teatterikriitikko Richard Jordan kirjoitti kokeneensa viime viikon perjantaina elämänsä huonoimman teatteriyleisön. Jordan oli ollut katsomassa Haringtonin tähdittämää näytelmää Tohtori Faustus.

Jordanin kirjoitus keskittyi haukkumaan nuorta, osaksi Game of Thrones -faneista koostunutta yleisöä, joka oli näytelmän aikana syönyt pikaruokaa, keskustellut ääneen, räplännyt puhelimiaan ja ottanut Haringtonista kuvia.

Kit Harington on noussut tämän vuosikymmenen tunnetuimpien näyttelijöiden joukkoon Jon Snown (suom. Nietos) roolillaan tv-sarjassa Game of Thrones.

Richard Jordan oli katsomassa näytelmän viimeistä esitystä. Useimmat englantilaismediat antoivat Haringtonin tähdittämälle näytelmälle keskinkertaisia arvioita, mutta yleisö kävi näytöksissä ahkerasti. Moni teatterin ystävä oli ilahtunut siitä, että useat näytelmän nähneet olivat nuoria, uusia teatterikävijöitä. Juuri sellaista yleisöä brittiteattereihin on toivottu.

Keskiviikkona The Guardian nosti Jordanin yleisöä haukkuneen kirjoituksen uudelleen esiin ja muisteli samalla, kuinka esimerkiksi amerikkalaisnäyttelijä Kevin Spacey suhtautui huonosti käyttäytyvien teatterikävijöiden nolaamiseen. Old Vic -teatterin silloinen taiteellinen johtaja Spacey sanoi vuonna 2004, ettei teatteriin tarvitse tulla lainkaan, jos siellä ei osaa käyttäytyä.

Torstaina Harington otti asiaan kantaa ja puolusti nuorta teatteriyleisöä.

”Jos teatteriyleisö on katoamassa, se johtuu juuri tämänlaisista stereotyyppisistä ja ennakkoluuloisista kirjoituksista, jotka on suunnattu uutta ja nuorta teatterikävijöiden joukkoa kohtaan”, Harington sanoi torstaina The Guardianissa.

Harington myöntää, että jotkut valokuvasivat esityksen aikana, mutta sanoo, että nykyään kaikki ottavat kuvia kaiken aikaa. Valokuvaaminen ei haitannut Haringtonin työskentelyä.

Sen sijaan hän sanoo, että Faustuksen teatteriyleisö oli poikkeuksellisen innostunutta, energistä ja vastaanottavaista.

”En ole aiemmin kokenut yhtä suurta yleisön tukea teatterilavalla”, Harington sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat