Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon Go tuottaa enemmän kuin Tinder

Pokémon Go nousi Google Play -mobiilisovelluskaupan tuottavimmaksi sovellukseksi päivässä.

Kulttuuri
 
Taika Dahlbom
Helsinkiläiset juoksevat pokemonien perässä – "Ei voi sisällä istua"
Helsinkiläiset juoksevat pokemonien perässä – "Ei voi sisällä istua"
Pokemon Go:ta ei ole vielä edes julkaistu Suomessa, mutta silti Helsingin keskustasta löytyy nuoria, jotka heiluvat ja kyykkivät pokemonien perässä. Nyt.fi kysyi, mikä ihme vetää uudessa mobiilipelissä. Toimittaja: Juuso Määttänen, kuvaus ja leikkaus: Axel Nordman.

Pokémon Go nousi päivässä Suomen tuottavimmaksi sovellukseksi Google Play -kaupassa. Se tuottaa tekijöilleen tällä hetkellä enemmän kuin Supercellin Clash Royale tai Clash of Clans -pelit tai Tinder.

Peli itsessään on ilmainen. Siitä on tullut nopeasti tekijöilleen pelinsisäisten ostojen takia. Peliä voi kuitenkin helpottaa ja edistää ostamalla oikealla rahalla kultarahoja, pelinsisäistä valuuttaa. Sillä voi hankkia esimerkiksi pokémoneja paikalle houkuttelevia syöttejä tai lisätä varaston tilavuutta.

Kultarahoja myös hankkia pelissä ilmaiseksi käymällä pokestopeissa ja puolustamalla Gymiä.

Suursuosio houkuttelee sovelluskehittäjiä tuottamaan siihen lisää pelin sisäisiä ja ulkoisia ominaisuuksia ja sovelluksia.

Pokémon Go:n kehittäjä Niantic Labs suunnittelee jo peliin liittyvän liiketoiminnan laajentamista esimerkiksi yritysnäkyvyyden myymisellä. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että yritykset voisivat ostaa pokestopeja. Nämä paikkoja, joihin putkahtelee säännöllisin väliajoin, noin viiden minuutin välein, satunnaisia peliesineitä. Siksi ne keräävät luokseen runsaasti pelaajia.

Mobiilisovelluskaupoissa on jo nyt myynnissä muiden sovelluskehittäjien sovelluksia, joiden on tarkoitus helpottaa Pokémon Go:n pelaamista.

Pelistä on myös tullut valtava sosiaalinen ilmiö, jonka ympärille on muodostunut vapaaehtoisten järjestämiä tapahtumia ympäri maailmaa. Suomessa tapahtumia, joissa pelaajat etsivät yhdessä pokémoneja ja gymejä, on järjestetty tänä viikonloppuna Espoossa ja Tampereella.

Helsingissä 22.–23.7. välisenä yönä järjestettävälle Night Tourille on ilmoittautunut Facebookissa jo yli 600 osanottajaa ja 2 500 kiinnostunutta.

Irene Stachon / Lehtikuva
Tältä näytti Esplanadi 12.7.2016 Pokémon GOta pelatessa.
Tältä näytti Esplanadi 12.7.2016 Pokémon GOta pelatessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat