Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukko ruotsalaisia artisteja kampanjoi festivaaliturvallisuuden puolesta – syy seksuaalinen häirintä

Myös yleisöltä kerätään neuvoja festivaalijärjestäjiä varten.

Kulttuuri
 
Juha Metso
Ruotsin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Silvana Imam tunnetaan feministinä.
Ruotsin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Silvana Imam tunnetaan feministinä. Kuva: Juha Metso

Ruotsalaisilla festivaaleilla tänä kesänä tapahtuneet raiskaukset ja lisääntynyt seksuaalinen häirintä ovat saanut joukon eturivin ruotsalaisia artisteja toimimaan.

Muun muassa rap-artitit Silvana Imam, Adam Tensta ja Erik Lundin ovat päättäneet lisätä raideriinsa vaatimuksen siitä, että heidän keikoillaan olisi läsnä turvallisuusorganisaatio Nattskiftetin vapaaehtoisia. Asiasta kertoo Dagens Nyheter torstaina.

Raider on artistin tai hänen edustajansa keikkajärjestäjälle esittämä lista toiveista ja vaatimuksista. Imamia, Tenstaa ja Lundinia edustaa sama toimisto, Appelgren + Friedner.

Suomessakin Provinssissa tänä kesänä esiintyneen Silvana Imamin mukaan raiderimaininta turvallisuushenkilökunnan tarpeellisuudesta yleisön joukossa ilmaisee selvästi, että artistit toivovat tapahtumajärjestäjien ottavan suuremman vastuun festivaalikävijöistä.

Nattskiftet-järjestö lanseerasi jo toukokuussa kampanjan Trygghetslistan (Turvallisuuslista). Se kerää festivaalikävijöiltä vinkkejä ja neuvoja siitä, miten tehdä festivaalista turvallisempi. Nattskiftet-järjestön perustajan Lisen Andréasson Flormanin mukaan näin halutaan olla luomassa tulevaisuuden festivaalia.

Kampanjan lähettiläs on Silvana Imam. Hän kertoi Ruotsin radion haastattelussa toukokuussa saaneensa runsaasti yhteydenottoja faneilta, jotka ovat kertoneet tuntevansa itsensä turvattomaksi festivaalialueilla.

Kerätty lista toimitetaan kesän lopussa tapahtumajärjestäjille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat