Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klassikkoteos Ben-Hur päivitettiin nykyaikaan: vähemmän maisemakuvausta, enemmän naisrooleja

1880-luvulla ilmestyneesta tarinasta julkaistaan sekä uusi kirja että elokuva. Uuden version on kirjoittanut alkuperäisen tekijän lapsenlapsenlapsi.

Kulttuuri
 
Kuva elokuvasta Ben Hur vuodelta 1958.
Kuva elokuvasta Ben Hur vuodelta 1958.
Tausta

Paavin siunauksella maailmanmenestykseen

 Alkuperäinen kirja Ben-Hur: A Tale of the Christ ilmestyi vuonna 1880.

 Se oli ensimmäinen romaani, jonka paavi on siunannut.

 Teoksesta on aiemmin tehty kolme filmatisointia.

 Kaksi ensimmäistä oli mykkäelokuvia.

 Vuonna 1959 tehty elokuva voitti 11 Oscar-palkintoa.

 Se on Titanicin (1997) ja Kuninkaan paluun (2003) kanssa eniten Oscareita saanut elokuva.

Ikoninen, erityisesti kilpa-ajokohtauksistaan muistettu elokuva Ben-Hur ei ole enää entisensä, ainakaan kuukauden päästä. Tuolloin Yhdysvalloissa tulee ensi-iltaan alkuperäisen tarinan pohjalta tehty uusi versio.

Morgan Freemanin ja Boardwalk Empire -televisiosarjasta tunnetun Jack Hustonin tähdittämä elokuva ei kuitenkaan ole ainut viime aikoina tehty modernisointi klassisesta tarinasta.

Alkuperäisen teoksen kirjoittaneen Lew Wallacen lapsenlapsenlapsi Carol Wallace on toteuttanut vuonna 1880 ilmestyneestä romaanista myös uuden kirjaversion. Teos julkaistiin Yhdysvalloissa tällä viikolla.

Carol Wallace on itsekin useita teoksia julkaissut kirjailija. Hän ei kuitenkaan ollut edes lukenut isoisoisänsä kuuluisaa romaania ennen isänsä kuolemaa vuonna 2012.

”Olin aina pitänyt sitä yhtenä niistä kirjoista, joissa on hieno tarina, mutta jotka vain ovat aivan liian tylsiä luettavaksi”, hän kertoi Publisher’s Weekly -lehdelle.

Uuden kirjan kieli on modernimpaa ja luvut ovat lyhyempiä. Naisrooleja on korostettu ja tapahtumapaikkojen kuvausta vähennetty. Alkuperäiset lukijat eivät olleet koskaan nähneet Lähi-Idän maisemia. Siksi heille oli tarpeen kuvailla niitä runsaasti.

Romaani oli aikanaan valtava menestys, ja sitä on kutsuttukin 1800-luvun vaikutusvaltaisimmaksi kristilliseksi kirjaksi.

Se hallitsi Yhdysvaltojen myydyimpien kirjojen listaa vuoteen 1936 asti, jolloin ilmestyi seuraava kirjasensaatio, Margaret Michellin Tuulen viemää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat