Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanperintökohteita on ympäri maailmaa

Kulttuuri
 
HS

Maailmanperintöluetteloon kuuluu tällä hetkellä 1 052 kohdetta, joista 814 on kulttuurikohdetta, 203 luonnonkohdetta ja 35 molempiin ryhmiin kuuluvaa. Eniten kohteita on Italiassa, yhteensä 51 kohdetta.

Runsaskohteisia maita ovat Kiina (50), Espanja (45), Ranska (42), Saksa (41) ja Intia (35). Maailmanperintösopimuksen hyväksyneistä valtioista 28 ei ole vielä saanut listalle yhtäkään kohdetta.

Uusista maailmanperintökohteista päättää Unescon alainen komitea. Kohdeluettelon tarkoituksena on suojella maailman kulttuuri- ja luonnonperintöä. Komitea pitää yllä myös listaa kohteista, jotka ovat jostain syystä vaarantuneet esimerkiksi sotien, saasteiden tai liiallisen turismin vuoksi.

Viime kokouksessa komitea lisäsi modernin arkkitehtuurin kohteita, joita on pidetty aliedustettuina. Maantieteellistä jakoa on myös tasapainotettu lisäämällä afrikkalaisia kohteita.

Maailmanperintösopimuksen jäsenvaltioita on 192, joista 21 muodostaa maailmanperintökomitean. Suomi on komitean jäsen vuosina 2014–2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat