Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka on seuraava Bond – James Bond? Huhumylly käy nyt kuumana

Daniel Craigin haluttomuus jatkaa superagenttina on käynnistänyt kiivaan spekuloinnin. Hänen jatkamisensa James Bondina ei ole kuitenkaan poissuljettua.

Kulttuuri
 
Luke MacGregor / Reuters
Daniel Craigin roolityötä James Bondina on kiitelty.
Daniel Craigin roolityötä James Bondina on kiitelty. Kuva: Luke MacGregor / Reuters

James Bondin työ ei ole enää aikoihin ollut eläkevirka. Neljä erinomaista Bond-elokuvaa näytellyt Daniel Craiginkin pesti on nyt katkolla – tosin hänen omasta halustaan.

Viime lokakuussa Craig kertoi Time Out -lehdelle, että 007 Spectre on hänen viimeinen Bond-elokuvansa. ”Mieluummin viiltäisin ranteeni auki kuin tekisin uuden Bondin”, Craig sanoi.

Seuraavan Bond-elokuvan ensi-ilta siirrettiin vastikään vuodelle 2018, osin avoimen näyttelijäkuvion vuoksi. Tuottajat eivät brittiläisen The Sunin mukaan halua kiirehtiä valintaa – mutta jos kuvaukset halutaan aloittaa ensi vuonna, ei valinnassa voi aikailla liikaa.

Heatstreet-verkkolehden mukaan koekuvauksia uudesta Bondista on jo tehty. Kameran edessä ovat käyneet ainakin Jamie Bell ja Theo James.

Bellin ensimmäinen elokuvarooli oli Billy Elliotissa ja viime vuosina hän on esiintynyt muun muassa Lars von Trierin Nymphomaniac-elokuvassa. Jamesin näkyvin työ viime aikoina on ollut rooli Divergent-televisiosarjassa.

Heatstreetin mukaan molemmat koekuvaukset menivät hyvin, mutta ”kisa on edelleen kesken”.

Brittilehdistön mukaan Bondin rooliin on myös soviteltu irlantilaista Aidan Turneria, joka tuli tunnetuksi Hobitti-trilogiasta. Muita esillä olleita nimiä ovat olleet Dominic Cooper (Mamma Mia!, Herttuatar) ja Tom Hiddleston (Sotahevonen, Crimson Peak). Australialainen Chris Hemsworth kertoi viime vuonna Foxtel magazinessa halukkuudestaan rooliin.

Lehtitietojen mukaan tuotantoyhtiössä on pohdittu Bondien kaipaavan nuorennusleikkausta.

Tummaihoinen brittinäyttelijä Idris Elba onkin kiistänyt huhut, joiden mukaan hän olisi seuraava Bond. 43-vuotias Elba kommentoi asiaa Good Morning America -televisioshow’ssa. ”Taidan olla liian vanha siihen – juoksemaan autojen, naisten ja martinien ympärillä”, Elba sanoi.

Daniel Craig on 24 elokuvaa sisältävän Bond-elokuvasaagan kuudes Bondin esittäjä. Ian Flemingin kirjoihin perustuvia Bond-elokuvia on tehty vuodesta 1962. Elokuvat ovat olleet alusta saakka överiksi vedettyjä vauhtiseikkailuja – päinvastoin kuin Flemingin kirjat, joissa agentti on vielä lihaa ja verta.

Bond-liukuhihnatuotanto joutui heikoille jäille 1980- ja 90-luvun vaihteessa, kun seitsemän kertaa Bondia näytellyt Roger Moore lopetti ja Bond-kirjojen arkkipaha, Neuvostoliitto, lakkasi olemasta.

Timothy Daltonin ja Pierce Brosnanin näyttelemät Bondit olivat kassamenestyksiä, mutta elokuvat eivät jättäneet muistijälkiä.

Bond-instituutio sai uutta suuntaa, kun Daniel Craig valittiin Brosnanin seuraajaksi. Marraskuussa 2006 ensi-iltansa saaneesta Casino Royalesta tuli kaikkien aikojen eniten tuottanut Bond-elokuva.

Elokuva on viime vuosien onnistuneimpia ns. reboot-sovituksia, jossa sarja on käynnistetty uudelleen puhtaalta pöydältä.

Bond-teollisuudessa pyörii satoja miljoonia puntia. Siksi pääosan näyttelijäspekulaatiot voivat olla vain yksi keino pitää yllä suuren yleisön mielenkiintoa.

Craig on ollut historian parhaiten palkattu Bond-näyttelijä, joka on saanut myös kriitikoilta kiitosta roolityöstään. Hänen näkemisensä Bondina jatkossakin ei siis ole poissuljettua.

Alessandro Bianchi / Reuters
Jamie Bell esitti toimittaja Tinttiä Steven Spielbergin elokuvassa vuonna 2011.
Jamie Bell esitti toimittaja Tinttiä Steven Spielbergin elokuvassa vuonna 2011.
GUS RUELAS / Reuters
Idris Elba pitää itseään liian vanhana James Bondin rooliin.
Idris Elba pitää itseään liian vanhana James Bondin rooliin.
Mario Anzuoni / Reuters
Theo Jamesin rooli Divergent-tieteissarjassa on ollut hänen tunnetuin työnsä.
Theo Jamesin rooli Divergent-tieteissarjassa on ollut hänen tunnetuin työnsä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat