Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sara Forsberg: ”Star Trekin äänitysprosessi oli pitkä ja hankala”

Kulttuuri
 
Tuomas Selänne
Kuva: Tuomas Selänne

Suomalainen laulaja, näyttelijä ja Youtube-julkkis Sara Forsberg on luonut avaruusolioiden kielen juuri Suomessakin ensi-iltansa saaneeseen Star Trek Beyond -scifiseikkailuun. Myös Forsbergin omaa ääntä kuullaan elokuvassa. Hän kuvailee äänitysprosessia HS:lle pitkäksi ja hankalaksi.

”Tehtäväni oli luoda alien-kieli, joka sopii englantia puhuvan suun liikkeisiin. Kalaraa esittävän näyttelijän osuudet oli kuvattu jo kuukausia aikaisemmin”, Forsberg kommentoi sähköpostitse.

Star Trek Beyondissa Forsbergin luomaa kieltä puhuu Kalara-niminen avaruusolento, joka kohdataan heti elokuvan alussa. Forsberg myös lausuu Kalara-hahmon ”äidinkieliset” repliikit.

Forsberg toivoo voivansa jatkaa yhteistyötä Star Trek Beyondin tuottajan J. J. Abramsin kanssa joko näyttelemisen tai kielten kehittämisen parissa. ”On hienoa nähdä, mihin Youtube-videoiden kuvaaminen omassa keittiössä voi johtaa”, Forsberg sanoo. ”Ympärille tarvitaan oikeat ihmiset ja vahva kontaktiverkosto sekä valtava määrä työtä.”

Forsberg kertoi asiasta ensimmäisen kerran Youtube-videollaan, josta uutisoi Iltalehti. Imdb-tietokannassa oli jo aiemmin nähtävillä, että hänellä on rooli elokuvassa.

Viime joulukuussa HS kertoi, kuinka Forsberg oli luonut Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa kuullun alien-kielen. Star Wars: The Force Awakensissa Forsberg toimi ainoastaan kielenluojana eikä ääninäyttelijänä.

Kielitieteilijä Ben Zimmer on kertonut Forsbergin uusimmasta työstä amerikkalaisen Wall Street Journal -lehden nettisivuilla. Forsberg on kertonut Zimmerille, että häntä pyydettiin elokuvaan viime hetkellä, vain pari kuukautta ennen elokuvan ensi-iltaa. Forsberg ei kertomansa mukaan ottanut vaikutteita mistään tietystä kielestä, mutta kieliekspertti Zimmer kirjoittaa jutussaan havainneensa tavuissa slaavilaisia sävyjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat